Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dynamo Minsk získalo Makkonena, nejlepšího střelcem SM-Liigy

17. 7. 2009

Vedení běloruského klubu ohlásilo příchod Jussiho Makkonena. Finský útočník je dalším evropským hráčem, kterého si Minsk na nový ročník KHL smluvně pojistil. Makkonen strávil uplynulou sezonu v týmu HPK Hameenlinna a se sedmadvaceti góly byl nejúspěšnějším kanonýrem tamní soutěže.

 

Dynamo Minsk má za sebou premiérovou účast v rámci Kontinentální hokejové ligy a rádo by se stalo výraznějším konkurentem nejlepších týmů. Vedení klubu oficiálně potvrdilo zájem o vytipované hráče v čele se Žigmundem Pálffym či Jeffem Taffem. Ani jeden z uvedených forvardů se ale pravděpodobně  v Bělorusku neobjeví. Pálffyho odmítá pusti rodná Skalica a Taffe nejspíš zůstane za mořem u floridských Panterů.

 

Makkonen je tedy aktuálně největší letní posilou a doplnil tak evropskou kolonii čele s českým obránce Martinem Švecem.  Těšit ho může zejména to, že do klubu před nedávnem přišel jeho krajan Hannes Hyvönen, takže jako sám voják v poli rozhodně nebude. Dohoda byla podepsána v úterý večer. O Makkonena měly enormní zájem i jiné celky. Dokonce mu nabídly dvojnásobný plat než my, ale ukázalo se, že u finských a švédských hráčů nejsou finance takovou prioritou. Náš návrh spolupráce se ukázal jako nejlepší," uvedl pro běloruský deník prezident klubu Vladimir Naumov.

 

Zdroj: sb.by

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář