Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dinamo Minsk láká Pálffyho

12. 6. 2009

Kontinentální hokejová liga by přece jen mohla zlákat do svých řad hvězdného slovenského útočníka Žigmunda Pálffyho. Sedmatřicetiletý kanonýr byl už v hledáčku klubu SKA Petrohrad, ale ten po získání Alexeje Jašina z jednání odstoupil.  Ve hře je nyní Dinamo Minsk, které oficiálně potvrdilo zájem.

 

Pálffy je hlavní ikonou slovenské nejvyšší soutěže. V uplynulé sezóně překonal několik rekordů a s přehledem vyhrál kanadské bodování. Prvenství získal i jako střelec a nejlepší hráč v hodnocení +/- statistiky. V počtu přihrávek byl lepší jen jeho spoluhráč Juraj Mikúš. Primát muže, jenž jako první v historii slovenské ligy překonal stobodovou hranici, mu už nikdo odpárat nemůže. Týmu navíc pomohl k historickému druhému místu v soutěži.

 

Jméno věhlasného skalického rodáka se dlouho objevovalo ve spojitosti s kanadsko-americkou NHL. Během dvanácti sezón stihl odehrát 684 utkání s impozantní bilancí 329 branek a 384 asistencí. Oblékl dresy New Yorku Islanders, Los Angeles Kings a naposled Pittsburghu Penguins. Po téměř dvouleté pauze, při které regeneroval zraněné rameno, se na ledovou plochu vrátil. K radosti příznivců do své rodné Skalice.

 

Populární "Žiggo" se připravuje na novou sezónu ve svém mateřském klubu, avšak jeho případný přesun do zahraničí není nereálný. Pálffy uvedl, že by rád pomohl reprezentaci na olympiádě ve Vancouveru a případné vytížení v náročnější soutěži by uvítal. Vladimír Naumov, šéf běloruského klubu během včerejší tiskové konference uvedl, že podpis smlouvy se slovenskou hvězdou je aktuální hlavní prioritou. Jednání tedy v podstatě můžou začít. Kádr týmu naopak opustil po dohodě vedení Dinama jeho krajan Richard Lintner.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář