Jdi na obsah Jdi na menu
 


Video: Surovci z Čechova za zákeřnou bitku vyfasovali úsměvné tresty

11. 12. 2010

Ze zápasu mezi Avangardem Omsk a Viťazem Čechov uběhlo jen šest sekund a hosté opět naplno ukázali, proč jsou v KHL tak velkým postrachem. Unikátní zahajovací sestava bitkařů zákeřně napadla domácí hráče a bylo jisté, že záměry problémového celku nebudou mít s hokejem nic společného.

 

Na ledě se očekávaně činili hlavně Kanaďané Josh Gratton a Darcy Verot. Druhý jmenovaný si dokonce vyšlápl i na gólmana Karriho Räma. Pozadu nezůstali ani Bělorus Ivan Larin a Rus Sergej Běloton, který zbaběle atakoval Romana Červenku. Pro exslávistického útočníka a i pro Martina Škoulu zápas skončil. Oba putovali s krvavými stopami a s podezřením na zranění hlavy do nemocnice. Hůře dopadl obránce Škoula, na kterého si po Sergejevovi záludným způsobem vyšlápl Gratton. Vyšetření odhalila, že jednatřicetiletý reprezentant má poraněný nadočnicový oblouk.

Omsk střetnutí nakonec vyhrál v poměru 5:2, ale stín bolesti bude v jejich paměti dlouho. Navíc se nejedná o neznámý počin. K podlé pěstní konfrontaci došlo už během lednového vzájemného zápasu. Vedení Jestřábů se na představenstvo KHL obrátilo s požadavkem, aby byl tým Viťazu Čechov ze soutěže na základě soustavných provinění vyloučen. Výsledek disciplinární komise byl ale k problémovému celku poměrně shovívavý.

Vyloučení Viťazu údajně nepřipadalo v úvahu, neboť nedošlo k naplnění podmínky, kterou již klub má. Fakt v podobě vyprovokované bitky a předčasného přerušení zápasu tedy plně realizován nebyl. Střetnutí se následně dohrávalo.

Aktéři bitky zákonitě trest vyfasovali. Dle sdělení na oficiální www prezentaci soutěže si Gratton nezahraje 15 utkání, jeho krajan Verot 12, Larin 14 a Bělokon nezasáhne do 13 zápasů. Zmíněná čtveřice byla údajně i pokutována. Samotný klub Viťaz Čechov obdržel sankci ve výši 400 000 rublů (246 000 Kč). Finanční postih paradoxně dostal i Omsk za neoprávněnou přítomnost manažera Bardina na lavičce týmu.

Video: Hráči Viťazu Čechov surově napadají své protivníky

 

(JaP)
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář