Jdi na obsah Jdi na menu
 


Elitserien: Ragnarsson byl jmenován kapitánem Djurgardenu

8. 8. 2009

Do nového ročníku švédské Elitserien vstoupí hokejisté Djurgardenu s novým kapitánem. Tato významná pocta, ale zároveň i zodpovědnost bude svěřena Marcusi Ragnarssonovi. Sedmatřicetiletý obránce patří k nejzkušenější hráčům v mužstvu, tudíž se celkem dalo s podobnou záležitostí počítat.

 

 

Ragnarsson patří k nejslavnějším odchovancům klubu. Dlouhých devět let brázdil ledy nejslavnější soutěže světa. Když v roce 2004 končil svou poměrně úspěšnou štaci v NHL, tak dal překvapivě přednost prvoligové Almtuně. Byl jednoznačně největší osobností mužstva, ale na výraznější úspěch s klubem vzhledem k výsledkům příliš pomýšlet nemohl.

 

Vábení mateřského Djurgardenu bylo zjevné, a také se stal návrat zkušeného obránce realitou. Po dlouhých čtrnácti letech se Ragnarsson představil v jeho dresu. Během devětačtyřiceti utkání nasbíral dvanáct gólů a pětadvacet asistencí, což mu vyneslo status třetího nejproduktivnějšího hráče mužstva. Jeho přínos týmu ocenilo vedení klubu i hráči. Zmíněná podpora mu vynesla jmenování kapitána týmu.

 

Zdroj: hockeyexpressen.se

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář