Jdi na obsah Jdi na menu
 


Elitserien: MODO jásá, Forsberg zůstává a k hokeji se vrací Näslund

17. 11. 2009

Švédský celek MODO Hockey prožívá krušné časy. Týmu se nedaří a zaujímá nelichotivou poslední pozici v lize. Radostných chvilek je tedy pramálo, nyní však zajiskřil plamének naděje. Peter Forsberg oznámil, že sezonu dohraje v mateřském klubu a výstroj na sebe po několika měsících navlékne další ikona tamního města Markus Näslund. Informci přinesly oficiální stránky klubu.

 

Šestatřicetiletý Forsberg je už několik let sužován zdravotními problémy, ale i tak stále potvrzuje ststus nesmírně kreativního hráče, který je již hrající legendou. "Foppa", jak je mu přezdíváno, letos nastoupil jen ke třem ligovým zápasů a zatím to vypadá, že by se tato kolonka měla rozšířit. Čtyřbodový zisk za tři branky a jednu asistenci jen potvrzuje předpokládaný přínos pro mužstvo. Zkušeného útočníka lákaly do svých spáru obě nejslavnější soutěže současnosti NHL a KHL, avšak jejich volání zůstalo nevyslyšeno.

 

Evidentní radost vedení klubu ani neskrývalo. "Dnes jsme posílili mužstvo o dva  hráče, kteří patří vůbec mezi nejlepší ve švédské historii. To je sen každého manažera," uvedl Fredrik Andersson, sportovní ředitel klubu. Tvrzení bylo podpořeno i slovy samotného Forsberga. "Každý přece ví, že moje srdce bije pro MODO," korunoval své sdělení.

 

Ještě překvapivější je Näslundův comeback. Další z řady hvěždných forvardů "Tří korunek" se rozhodl po loňské sezoně v NHL pověsit brusle na hřebík a vrátil se do své rodné země.

 

Näslund opustil kanadsko-americkou NHL po dlouhých patnácti letech. Misi za mořem odstartoval v roce 1993 v Pittsburghu. Za tři roky později se stěhoval za Alexe Stojanova do Vancouveru. Právě tento trejd by se dostal do nejvyšších pozic žebříčku nejméně povedených. Švédský forvard u Canucks potvrzoval své kvality. Pětkrát překonal hranici třiceti branek v sezoně, a dokonce se dostal i přes magickou metu sta bodů v ročníku. V roce 2003 obdržel prestižní cenu Lestera B. Pearsona, kterou udělují samotní hráči NHL. V pěti případech jeho jméno nechybělo na soupiskách sestav All Star Game. V nejslavnější soutěži světa odehrál celkem 1117 zápasů, při kterých nasbíral 869 bodů, za 395 branek a 474 asistencí.

 

Později se spekulovalo o tom, že by dlouholetý reprezentant mohl posílit řady svého téměř mateřského klubu. Hráč byl dlouho k nabídce až příliš vlažný a spíše to vypadalo, že by se mohl připojit do některé z manažerských funkcí v klubu. Nyní se však karta obrátila a fanoušci můžou vidět svou další legendu přímo na ledě. Oba zmínění hráči se navíc zřekli možnosti profesionálních smluv a klub tedy hledá možnost potřebné odměny. MODO tak nejspíš čeká vzestup z nepopulárních bažin.

Zdroj: modohockey.se

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář