Jdi na obsah Jdi na menu
 


Elitserien: Färjestad má náhradu za Wallina?

6. 8. 2009

Vedení úřadujících švédských šampionů pravděpodobně zacelilo prázdné místo po odchodu elitního centra Rickarda Wallina. Devětadvacetiletý foprvard se rozhodl opět zkusit štěstí v NHL a na rok se upsal Torontu Maple Leafs. Färjestad musel na situaci reagovat a nyní ohlásil příchod Anttiho Pihlströma. Informaci přinesly oficiální stránky klubu.

 

 

 

Čtyřiadvacetiletý finský forvard strávil poslední dva roky v nejslavnější hokejové soutěži světa, kde bojoval za Predátory z Nashvillu. V uplynulé sezoně sice odehrál třiapadesát utkání, ale malá vytíženost měla za výsledek bilanci dvou branek a pěti asistencí. Nashville navíc dlouho váhal uzavřít s nadějným hráčem novou smlouvu, což situaci urychlilo. Pihlströmovi skončil dvouletý kontrakt a vyslyšel nabídku vrátit se do Evropy.

 

Jeho novým působištěm bude tedy Švédsko. S Färjestadem se domluvil na roční spolupráci. Průbojný Seveřan by se mohl k týmu připojit příští týden. "Je to důrazný a rychlý hráč, dobře řešící herní situace. Díky svým přednostem dokáže vytvořit potřebný prostor pro spoluhráče," uvedl na dresu nové posily klubu generální manažer Thomas Rundqvist. Pihlström byl lákavým zbožím. "Podle mého názoru to byl nejlepší hráč na trhu. Těší mě, že dal naší nabídce přednost před těmi konkurenčními z Finska a KHL," dodal devětačtyřicetiletý Švéd.

 

Zdroj: farjestadsbk.se

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář