Jdi na obsah Jdi na menu
 


EBEL: Znojmo porazilo na nájezdy Klagenfurt, zářil oslavenec Havlík

16. 1. 2012

Svěřenci trenéra Martina Stloukala po předchozím zaváhání v Grazu naplno bodovali. V rámci 42. kola Erste Bank ligy porazili na samostatné nájezdy Klagenfurt. V průběžné tabulce jim však nadále patří předposlední desátá příčka.

Úvodní dějství bylo vyrovnané. Hosté českému týmu několikrát zle zatopili. Kacetl byl však v klíčových chvílích pozorný.

Do tlaku se dostalo i Znojmo. Největší příležitosti nikdo ze čtveřice Štach, Beroun, Vosátko a Havlík využít nedokázal. Do prostředního dějství lépe vstoupili hráči Klagenfurtu, ale stejně jako v první třetině se brzy ke slovu dostali také znojemští.

Velkou šanci ke skórování spálil Lattner, kterému se nepodařilo úspěšně zakončit sólový únik. Orlí družina se přece jen dočkala. Vyloučení Kalta potrestal ve 39. minutě Podešva. Jak domácí dobře začali, tak následující pasáž hry příliš nezvládli. Gólový účet zápasu srovnal Pirmann. Oslavenec Havlík sice vrátil v 52. minutě moravskému týmu vedení, ale dvě minuty před koncem normální hrací doby bylo opět srovnáno.

Scofieldova snaha u sólový únik byla zmařena znojemským faulem, a tak sudí očekávaně nařídili trestné střílení. K jeho exekuci se postavil sám faulovaný a úspěšně zakončil - 2:2. Orli se ještě v závěru pokoušeli o rozhodnutí, ale bez úspěchu.

Během prodloužení bylo k vidění několik zajímavých šancí na obou stranách. Oba gólmani však byli bezchybní. Rozhodnutí muselo přijít v nájezdech. Havlík i Podešva skórovali, a když za hosty uspěl jen Kalt, tak bonusový bod mohl zůstat ve Znojmě.

Další zápas čeká jediného českého zástupce v Erste Bank lize v pátek 20. ledna, kdy se od 19:15 představí ve Villachu.

Nedělní výsledek 42. kola:

Orli Znojmo - Klagenfurt 3:2 po s.n. (0:0, 1:0, 1:2 - 0:0)
Branky: 39. Podešva (Havlík), 52. Havlík (Podešva, Haman), rozh. nájezd Havlík - 44. Pirmann (Holzer, Siklenka), 58. Scofield z trest. střílení. Rozhodčí: Erd, Kamsek - Hofstätter, Kaspar. Vyloučení: 0:3. Využití: 1:0. Diváci: 2315. Střely na branku: 45:29.

Orli Znojmo: Kacetl - Bořuta, Škadra, Hranáč, Stehlík, Pláněk, Štach, Hájek, Vosátko - Danton, Šeda, Kanko - Podešva, Haman, Havlík - Beroun, Pucher, Staněk - Trojan, Bartoš, Lattner.

EC-KAC: Swette - Schumnig, Ratz, Kirisits, Reichel, Isopp, Siklenka - Pirmann, Hundertpfund, Schellander - Scofield, Koch, Kalt - Holzer, Tenute, Brandner - Schuller, Herburger, Geier.

Souhrn ostatních výsledků 42. kola:

Linec - Salcburk 4:3 (1:1, 2:0, 1:2)
Záhřeb - Villach 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)
Lublaň - Štýrský Hradec 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)
Székesfehérvár - Jesenice 3:1 (1:1, 2:0, 0:0)

 

Zdroj: erstebankliga.at, hcorli.cz