Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chomutovský Duda kraloval prvoligovému bodování i během play off

5. 4. 2010

NEPŘEHLÉDNĚTE: Oblíbený i nenáviděný opět ukázal své hokejové kvality. Ano, řeč je o Radku Dudovi. Lídr vítězné družiny Pirátů z Chomutova si připsal další individuální triumf. Poté, co ovládl kanadské bodování po základní části soutěže, dokázal zvítězit i při statistickém sumáři své aktivity během play off. Mezi střelci se nejvíce dařilo ústeckému Roku Pajičovi, nejlepším gólmanem v úspěšnosti zákroků se stal chomutovský Miroslav Hanuljak.

 

Král je mrtev, ať zije nový král. Tak lze ohodnotit výsledek konfrontace dvou nejúspěšnějších prvoligových klubů. Chomutov dokázal svrhnout vládu úřadujících šampionů z Ústí a vytvořil tedy nový zápis do ligové kroniky. Nervydrásající finálová série byla bezpochyby tím nejlepším vyvrcholením letošního programu druhé nejvyšší domácí soutěže. O úspěchu celků vždy rozhodují i jednotlivci. Kdo se stal nejproduktivnějším hráčem play off? Který z obávaných střelců zatížil konto soupeřů nejvíce góly? Jak na tom byli gólmani? Vše si již můžeme sdělit.

 

Tabulku produktivity ovládl Radek Duda. Chomutovský rebel dokázal během šestnácti zápasů nasbírat úctyhodných jednadvacet bodů a se sedmnácti asistencemi vyhrál i tabulku nejlepších nahrávačů. Jen o bod méně si v celkovém sumáři připsal ústecký Rok Pajič, který si svou druhou pozici vynahradil triumfem v listině kanonýrů. V elitní pětce bodování se dle předpokladů ocitli jen účastníci finále. Vyšší zastoupení měli hráči vítězného Chomutova. Radka Dudu ještě doplnili Milan Kraft a kapitán družiny Pirátů Zdeněk Skořepa.

 

Výbornou střeleckou bilancí se mohl pyšnit i Tomáš Čachotský z Dukly Jihlava. Lídr ofenzivy klubu z oblasti Vysočiny během deseti utkání vyřazovacích bojů zaznamenal takřka neuvěřitelných devět branek. Svou bilanci uzavřel v pátém zápase čtvrtfinále, ve kterém Dukla nestačila na Olomouc a ukončila tak svou sezonní pouť.

 

Velmi dobrými čísly se mohl chlubit i jeho týmový spoluhráč Milan Řehoř. Gólmanská jednička Jihlavy skončila v tabulce hodnotící nejvyšší procentní úspěšnost zákroků (93,18%) na výborném druhém místě. Lepší než pětadvacetiletý talent byl jen chomutovský Miroslav Hanuljak, který se přehoupl přes magickou hranici čtyřiadevadesáti procent. Do elitní pětky se nevtěsnal např. šestý Dušan Salfický (91,30). O poznání statistiky měl jeho spoluhráč Zdeněk Orct, jehož úspěšnost zákroků se dokonce nedostala ani na devadesátiprocentní hranici.   

   

 

KANADSKÉ BODOVÁNÍ
statistiky play off

 

# hráč klub záp. góly asist. body
1. Radek Duda KLH Chomutov 16 4 17 21
2. Rok Pajič HC Slovan Ústečtí Lvi 17 10 10 20
3. Milan Kraft KLH Chomutov 16 6 13 19
4. Zdeněk Skořepa KLH Chomutov 16 6 12 17
5. Jan Alinč HC Slovan Ústečtí Lvi 17 3 14 17


NEJLEPŠÍ STŘELCI

statistiky play off

 

# hráč klub záp. góly
1. Rok Pajič HC Slovan Ústečtí Lvi 17 10
2. Tomáš Čachotský HC Dukla Jihlava 10 9
3. David Hruška KLH Chomutov 16 8
4. Martin Heinisch HC Slovan Ústečtí Lvi 16 8
5. Milan Procházka KLH Chomutov 15 7


NEJLEPŠÍ NAHRÁVAČI

statistiky play off

# hráč klub záp. asist.
1. Radek Duda KLH Chomutov 16 17
2. Jan Alinč HC Slovan Ústečtí Lvi 17 14
3. Milan Kraft KLH Chomutov 16 13
4. Jaroslav Roubík HC VCES Hradec Králové 10 12
5. Zdeněk Skořepa KLH Chomutov 16 12

 


NEJLEPŠÍ BRANKÁŘI
dle procentní úspěšnosti zákroků, statistiky play off
minimum 8 odchytaných utkání

# hráč klub záp. %
1. Miroslav Hanuljak KLH Chomutov 10 94,01
2. Milan Řehoř HC Dukla Jihlava 9 93,18
3. Pavel Francouz SK Horácká Slavia Třebíč 9 92,63
4. Tomáš Vošvrda HC VCES Hradec Králové 8 91,92
5. Jan Chábera KLH Chomutov 10 91,77

 

Článek zveřejněn i na HokejPortal.cz - další šíření obsahu bez souhlasu zakázáno