Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ústí se v Olomouci příliš neukázalo, ale odvezlo si plný bodový zisk

6. 10. 2010

Hokejisté Mory si připsali už třetí porážku sezony. Na domácím ledě nestačili na favorizovaný celek Ústeckých Lvů, kterému svěřenci trenérů Fialy a Tomajka podlehli 1:3. Utkání bylo vyrovnané a vše prakticky rozhodla střelecká produktivita týmů.

 

Domácí zahájili svůj náročný týden úvodním střetnutím s týmem Ústeckých Lvů. V dresu Hanáků se poprvé představila nová akvizice ze Zlína útočník Martin Záhorovský. Bohužel ke smůle Olomouce se ani on nedokázal výrazněji prosadit.

 

Kohouti začali utkání aktivně a ústecký gólman Francouz si hned v úvodu po Haluzově pokusu mohl obtěžkat puk. Ve čtvrté minutě se poprvé vylučovalo. Malým trestem za vyhozený puk ze hřiště byl odměněn Zeman. Početní výhoda se Olomouci díky nepřesnostem v rozehrávce příliš nedařila.

 

Ústečtí se předvedli v osmé minutě, kdy svým jedovatým pokusem rozezvučnil Žigárdyho konstrukci branky Pajič. Prakticky vzápětí musel olomoucký strážce svatyně eliminovat nebezpečí z hokejky Ludvíka.

 

Ve čtrnácté minutě se poprvé měnilo skóre. Zbořilův pas si vzal Janáček a ofenzivním výpadu Francouze dokonal překvapil - 1:0. Na konci první dvacetiminutovky Mora o své vedení přišla. Domácí hráči ztratili ve středním pásmu puk a z následného přečíslení se po pasu Alinče prosadil Čurilla - 1:1.

Krátce po startu druhého dějství se v obrovské příležitosti ocitl Záhorovský. Exzlínský forvard se ocitl před Francouzem zcela sám, ale při šanci branku přestřelil.Gólem neskončila ani příležitost Kucharczyka. Ten byl navíc při zakončení držen, ale sudí zákrok neohodnotil jako nedovolený, což zákonitě vyvovalo emoce v hledišti i u samotného hráče. Olomoucký forvard vyfasoval osobní trest za protesty a publikum spílalo rozhodčímu.

Hostům vyšel vstup do závěrečného dějství, kdy se po dalším kolapsu obrany prosadil Ludvík - 1:2. Ústeckým narostla křídla a nebýt Žigárdyho zákroku proti příležitosti Janků, tak by to s Hanáky vypadalo zle. Mora se hrnula k vyrovnání, ale Francouz zůstával ve střehu a lapil i klíčovou možnost Brančíkovi.

Po Zbořilově projektilu mohl děkovat Bohu, že ho zachránila tyč. Opět se potvrdilo tvrzení nedáš-dostaneš. Poněkud z nenápadné akce se prosadil Ludvík, který nachytal domácího gólmana střelou mezi betony.

Hanáci si tak připsali třetí porážku aktuálního ročníku a propadli se na dvanáctou příčku.

 

Olomouc - Ústí nad Labem 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Branky: 14. Ondrušek (Bartoň) – 20. Čurilla (Janků, Alinč), 43. Ludvík (Mikulík), 57. Ludvík (Pojkar, Němeček). Rozhodčí: Lacina – Klein, Skopal. Vyloučení: 2:4, navíc Kucharczyk (OLO) 10 minut OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1361. Střely na branku: 22:28.