Jdi na obsah Jdi na menu
 


Olomouc utekla hrobníkovi z lopaty, Ústí srovnalo s Vrchlabím krok

23. 2. 2011

První hokejová liga má za sebou čtvrté zápasy čtvrtfinálové série. Největší pozornost byla zákonitě upřena do Havlíčkova Brodu. Právě tam měli Rebelové možnost definitivně završit porážku Olomouce.

Scénář z předchozích duelů se tentokrát neopakoval. Domácí po dvou třetinách mířili za dalším úspěchem. Zejména gól Lukáše Endála tři sekundy před koncem druhé třetiny mohl být posledním hřebíčkem do pomyslné rakve olomoucké legie.

Opak se stal pravdou. Mora se vzepřela osudu a třemi góly nepříznivý vývoj zvrátila. Dvěma se blýskl Tomáš Zbořil. Třiatřiceti úspěšnými zákroky hostům pomohl i gólman Martin Prusek. Olomouc se tedy dočkala první výhry a vrací se do své domoviny na další konfrontaci.

Podruhé se z výhry nad Jihlavou radovalo Znojmo. Zajímavostí je, že se opakoval stejný výsledek jako z předchozího měření sil. Jediný střelecký úspěch zaznamenal Richard Jarůšek. Čistým kontem se zaskvěl Ondřej Kacetl.

Další vyrovnaný zápas byl k vidění ve Vrchlabí. Podkrkonošská tvrz je pro Lvy z Ústí těžkou zkouškou odhodlání a vytrvalosti. Favorizovaný celek měl opět s družinou bojovníků nemalé potíže. Za nerozhodného stavu 1:1 se přešlo na nepopulární prodloužení. Vysvobozením byla pro hosty trefa Kamila Černého.

Ze třetí výhry v sérii se mohl radovat Chomutov. Vítěz prvního dílu základní části ligy triumfoval na ledě Hradce v poměru 5:3. Smutným hrdinou zápasu byl domácí Jiří Kadlec. Zkušený forvard zaznamenal hattrick, který ale v konečném zúčtování neměl onu důležitou hodnotu.

Pátá utkání série jsou na programu v sobotu 26. února.

Čtvrtfinále play-off - výsledky 4. zápasů:

Orli Znojmo - HC Dukla Jihlava 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka: 32. Jarůšek (Plášek).

Stav série: 2:2

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Olomouc 2:3 (1:0, 1:0, 0:3)
Branky: 13. Švaňhal, 40. Endál - 47. Zbořil (Šedivý), 54. Černý (Mikel), 56. Zbořil (Ministr).

Stav série: 3:1

HC Vrchlabí - HC Slovan Ústečtí Lvi 1:2 po prodl. (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)
Branky: 31. Radil (Kousal) - 9. Mikulík (Roubík), 67. Černý (Hanzl).

Stav série: 2:2

VCES Hradec Králové - KLH Chomutov 3:5 (1:2, 1:1, 1:2)
Branky: 18. Kadlec (Moskal), 33. Kadlec (Moskal, Křetínský), 46. Kadlec (Moskal, J. Hruška) - 4. Hřebejk (Pavlas, Havíř), 10. Duda (D. Hruška), 29. Hrdel (D. Hruška, Duda), 44. Duda (Grof, D. Hruška), 59. Grof (Skořepa, Duda).

Stav série: 1:3

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář