Jdi na obsah Jdi na menu
 


Beroun si vyšlápl na lídra z Ústí, Šumperk překvapil v Hradci

21. 12. 2011

Status neporazitelnosti Ústí se už pozvolna bortí. Po sobotní domácí prohře s Olomoucí, Lvi tentokrát podlehli na samostatné nájezdy Berounu.

Samotná konfrontace Davida s Goliášem byla zpočátku poměrně vyrovnaná. Domácí celek poslal do vedení po jedenácti minutách Klhůfek, ale ještě během první dvacetiminutovky Ústí vrátil do hry Boháč. Druhé dějství přineslo zlom. Berounu vrátil výhodu po dvou minutách hry Švagrovský, který úspěšně tečoval Špeldovu střelu.

Ústecký Falter inkasoval ještě dvakrát. Nejprve ho překonal smolně přes brusli spoluhráč a posléze osmadvacetiletého muže s maskou pokořil v nařízeném trestném střílení Jonáš - 4:1. To už bylo na psychiku hostujícího brankáře příliš a přenechal tak pozici náhradníkovi Petráskovi. Ústecké však tříbranková ztráta nepoložila a díky Roubíkovi ještě stačili v závěru druhé třetiny snížit.

V té třetí se rozhodli vše vsadit na jednu kartu a to se ukázalo jako správná volba. Brankami Suchého a Handlovského se jim podařilo nepříznivný stav srovnat, čímž si také posléze se závěrečnou sirénou zajistili bodový zisk. Bitva nakonec dospěla až do loterie nájezdů. V nich byli lepší domácí hráči, kteří si tak za odvedený výkon připsali odměnu v podobě cenného vítězství.

Bodová ztráta zajisté potěšila jejich hlavního soka v boji o prvenství Chomutov. Piráti dnes měli volno, neboť střetnutí s Jihlavou odehráli už v pondělí. Díky zisku tří bodů (za výhru 6:2 - pozn. autora) a dnešnímu neúspěchu Ústí ztrácí tým Chomutova na první příčku pouhé tři body.

Papírově očekávaný zisk plného počtu bodů splnila Olomouc. Hanáci na svém ledě pokořili Most 3:1 a vylepšili si tak konto na 72 bodů. Stejně jako v předchozích vzájemných kláních se Moře příliš nedařilo. Domácí tým si vytvořil velké množství příležitostí, ale s koncovkou to bylo horší. Během zápasu se navíc rozchytal hostující gólman Benda, který nemálo "gólovek" pochytal.

Na první branku z hole Koloucha navázal v závěru druhé dvacetiminutovky Marosz. Čtyři minuty před koncem normální hrací doby se mezi střelce zapsal také navrátilec z listiny zraněných Dopita, který prakticky finalizoval triumf Kohoutů. Olomouc si vizitku dne pošramotila během vlastní početní výhody, během které paradoxně inkasovala. Rodící se Žigárdyho čistý štít "pokazil" svou trefou Ondráček.

Mezi nepříliš očekávané výsledky je možné zařadit také zápas v Hradci. Na led Energie přicestoval venku poměrně neškodný Šumperk. Draci však tento status na sobě nedali znát a díky trefám Holíka a Sedláka se drželi do poloviny zápasu velmi slibný náskok. Prvním varování byl gól Bendíka. Hradec se hnal za vyrovnáním, ale skvělý Štůrala v brance hostů dlouho držel akcie Šumperku nad vodou.

Vzůstající tlak podpořený hrou bez brankáře nakonec slavil úspěch. Brožovi se podařilo tečovat Hendrichovu střelu a východočeský celek se tak dvacet sekund před koncem dočkal vyrovnání. Jako by případný triumf nebyl Drakům souzen. Štěstí se nakonec přece jen na hosty obrátilo. V samostatných nájezdech se prosadili oba šumperští střelci Vrdlovec i Hulva a vzhledem k tomu, že domácí dvojice Čížek-Brož úspěšná nebyla, tak se bonusový bod stěhoval na Moravu.

Souhrn výsledků 35. kola:

SK Horácká Slavia Třebíč - IHC KOMTERM Písek 3:2 (0:0, 3:0, 0:2)
Branky: 22. Burian (Stejskal, Brož), 34. Čech (Kania, Havel), 34. Burian (Stejskal) - 47. Lukáč, 52. Mrkvička (Lukáč).

HC VCES Hradec Králové - Salith Šumperk 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
Branky: 35. Bendík (Tvrdík, Záhorovský), 60. Brož (Hendrich, Tvrdík) - 4. Holík (Vrdlovec, Sedlák), 24. Sedlák (Křetínský), rozh. nájezd Vrdlovec.

HC Olomouc - HC Most 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky: 4. Kolouch (Janáček, Rác), 39. Marosz (Haluza, Lhotský), 56. Dopita (Kucharczyk) - 58. Ondráček (Rohan).

HC Berounští Medvědi - HC Slovan Ústečtí Lvi 5:4 po sam. nájezdech (1:1, 3:1, 0:2 - 0:0)
Branky: 11. Klhůfek (Rubeš, Jebavý), 22. Švagrovský (Špelda, Žejdl), 30. Pavel (Kupec), 31. Jonáš, rozh. nájezd Jonáš - 18. Boháč (Čermák), 38. Roubík (Šagát), 45. Suchý (Holomek, Handlovský), 48. Handlovský (Kovář).

Sportovní klub Kadaň - HC Rebel Havlíčkův Brod 4:1 (1:0, 0:0, 3:1)

Branky: 6. Fiala, 50. Bombic (Charousek), 52. Mazanec (Fiala, Kůs), 59. Révay (Skořepa, Kůs) - 51. Pavlík (Kostourek).

HC Stadion Litoměřice - HC Benátky nad Jizerou 5:4 po sam. nájezdech (0:0, 4:2, 0:2 - 0:0)
Branky: 22. Šinágl (Gengel), 30. Novák (Dudáš), 36. Belay (Novák), 36. Horčička, rozh. nájezd Loskot - 27. Mrkvička (Král), 35. Skořepa (Vařecha, Klimt), 51. Skořepa, 59. Jech (Vitásek).