Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápas NHL pod širým nebem se blíží

30. 12. 2007

ObrazekNový rok 2008 přivítá kanadsko-americká NHL exkluzivním způsobem. Po dlouhých čtyřech letech se pod širým nebem odehraje soutěžní klání. Nebude to však přátelský zápas, ale týmy Pittsburghu a Buffala budou bojovat o soutěžní body! Utkání se odehraje na buffalském fotbalovém stadionu a čeká se více než sedmdesátitisícová návštěva.

 

 

Dosud poslední zápas s čerstvým vzduchem se uskutečnil v listopadu roku 2003, kdy se mezi sebou utkaly týmy Edmontonu Oilers a Montrealu Canadiens. Prestižní podívaná přilákala přes 57 tisíc fanoušků. Novoroční utkání se dlouhodobě těší velkému mediálnímu zájmu a dá se s určitostí říct, že návštěva bude překonána o nemalý počet. Už v předprodeji, který se uskutečnil v září se během půlhodiny prodalo 42 tisíc vstupenek. Podle posledních zpráv bude vyprodáno.



"Bude to skvělá příležitost, jak s nejlepšími fanoušky přivítat nový rok," uvedl po úvodním oznámení termínu komisionář NHL Gary Bettman v oficiální zprávě na internetové prezentaci zámořské NHL. Ledová plocha bude pro oba týmy k dispozici v pondělí, kdy je naplánovaný trénink. Samotnou přípravu na střetnutí komplikuje poněkud nepříznivé chladné počasí, ale organizátoři nepředpokládají, že by se situace nějak razantně zkomplikovala. "Všichni pracují naplno, pokud bude sněžit, tak si dáme čepice, šály a rukavice a půjdeme do akce. Jsme tu totiž proto, aby bylo všechno připravené," uvedl architekt ledové plochy Dan Craig. "Pokud by se náhodou počasí na Nový rok zbláznilo, přesuneme souboj na další den," dodal.

 

Hokej pod širým nebem:

1957 - Sovětský svaz - Švédsko, finále MS (Stadión V. I. Lenina, Moskva - 55 000 diváků)
1996 - NY Rangers - Los Angeles, přípravný zápas (Las Vegas, 13 000 diváků)
2001- Michigan - Michigan State, univerzitní zápas (East Lansing, Michigan - 74 554 diváků)
2003 - Edmonton - Montreal, zápas NHL (Commonwealth Stadium, Edmonton - 57 167 diváků)
2006 - Ohio State - Wisconsin, exhibice (Green Bay, Wisconsin - 40 890 diváků)
2006 - Výběr světa - Ruské hvězdy, exhibice (Červené náměstí – 2 000 diváků)

 

Zdroj: Nový Čas, ČTK

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář