Jdi na obsah Jdi na menu
 


Trh volných hráčů

29. 6. 2007
ObrazekV kanadsko-americké hokejové lize se první den měsíce července otevřou brány trhu s volnými hráči. Pro mnoho celků může být tohle období noční můrou, neboť hrozí, že jim konkurence přetáhne největší hvězdy, které si nestihnou smluvně pojistit. Na listině se i letos nacházejí zajímavá jména. Forsberg, Nylander, Drury, Gomez, Briere, Selänne či Jašin.

V nepříjemné situaci se nacházejí zejména týmy Buffala Sabres a New Yorku Islanders. Šavle mohou prakticky přijít o oba své hlavní ofenzivní klenoty Chrise Druryho a Daniela Brierea. Citelnou ztrátou by byl i finský veterán Teppo Numminen. Generálního manažera čeká nelehký úkol, udržet aspoň jednoho elitního útočníka.

Ostrované také na tom nejsou z hlediska situace dobře. Sice již nepočítají s Rusem Jašinem, který byl vyplacen ze smlouvy, ale v ohrožení je setrvání dalších tří forvardů. Jasnou prioritou je udržení Ryana Smytha. Jason Blake nejspíš bude až druhořadý, Viktor Kozlov nejspíš klub opustí.

Jejich městský rival má na trhu šest hráčů, podle dostupných informací se bude vedení klubu snažit pojistit služby Brendana Shanahana. Nylander požaduje víc, než mu nabízí klub, tudíž je jeho odchod pravděpodobný. U lotyšského beka Ozolinše se setrvání rovněž nepředpokládá. Karel Rachůnek již byl předem informován, že si může odejít.

Dluhy zdecimovaný Nashville se nejspíš bude muset vzdát služeb švédské hvězdy Forsberga. Otazník visí nad dalším elitním útočníkem Kariyou. Pokud stávající majitelé neseženou nového sponzora, tak to se nejspíš rozpadne celé mužstvo. Začíná se spekulovat i o odchodu Marka Židlického.

Změny se však mohou týkat mnoha dalších českých hokejistů.

Přehled českých nechráněných volných hráčů:

Obránci: Roman Hamrlík, Jan Hejda, Josef Melichar, Jaroslav Modrý, Karel Pilař, Karel Rachůnek, Martin Richter, Martin Škoula.

Útočníci: Jaroslav Balaštík, Radek Bonk, Jan Bulis, Radek Dvořák, Robert Lang, Petr Nedvěd, Jiří Novotný, Petr Sýkora, Patrik Štefan, Petr Tenkrát, Josef Vašíček.

Poznámka: Brankář Dominik Hašek rovněž spadá do této kategorie, ale jeho setrvání v Detroitu je jisté, údajně se již dohodl na smlouvě.

Zdroj:ČTK, nhl.com, edit: hokej.estranky.cz





 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář