Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tampa si pojistila na šest let služby Boyla

26. 2. 2008

ObrazekVedení Tampy Bay sice pustilo konkurenci českého útočníka Václava Prospala, ale těšit je může fakt, že se jim povedlo dohodnout se svým elitním bekem Danem Boylem na další spolupráci. Jednatřicetiletý hráč se klubu upsal na šest let, kontrakt by mu měl vynést 40 miliónů dolarů.

 

 

O služby rázného, ale zároveň produktivního beka se zajímalo mnoho týmů mezi nimi byli i newyorkští Rangers, nicméně všichni si musí nechat definitivně zajít chuť, neboť Kanaďan zůstane u svého dosavadního zaměstnavatele. Součástí jeho smlouvy je dodatek o no-trade klauzuli platný po čtyři roky a na další dva je aktivována další alternativa o nemožnosti přestupu.

"Jsme nesmírně rádi, že s námi Dan zůstane dalších šesť let. Při jeho absenci jsme měli možnosť vidět, jak těžké je bez jeho účasti vyhrávat," uvedl generální manažer Tampy Jay Feaster. Boyle je součástí klubu už od ročníku 2001-2002, kdy velmi výhodně přestoupil z Floridy. Tampu to stálo pouze páté kolo draftu roku 2003. Boyle se postupně vypiloval mezi nejlepší beky ligy a své umění splácí výborně. V sezóně 2003-2004 se radoval ze zisku slavného Stanley Cupu. "Jsem hrdý na to, čeho jsme v Tampě dosáhli za posledních pár let, hlavně tedy zisku Stanleyho poháru. Tato sezóna se sice nevyvíjí podle našich představ, jsem však přesvědčený o tom, že se brzy vrátíme na vítěznou cestu. Pokud bych tomu nevěřil, tak bych tu nezůstával," uvedl Boyle.

 

Zdroj: nhl.com

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář