Jdi na obsah Jdi na menu
 


NHL: Philadelphie podruhé úspěšná, finálová série je vyrovnaná

5. 6. 2010

Finále Stanley Cupu: (+VIDEO) Hráči Philadelphie dokázali opět zužitkovat výhodu domácího prostředí a docílit druhého vítězství. Klíčem k úspěchu byla už úvodní třetina, kterou tým Letců vyhrál o dvě branky. Chicago se dostalo výrazněji ke slovu až poslední desetiminutovce, ale to již nemohlo ohrozit výsadnost domácího mužstva.

 

U dvou gólů Flyers se nešťastně podepsal hostující Hjalmarsson. V páté minutě střetnutí ho za brankou obral o puk Richards a bekhendem během přesilovky prostřelil Niemiho. Za deset minut později to bylo už 2:0. Obránce Blackhawks zaváhal a pro Carleho už nebyl problém puk dostat do správných míst. Chicago udeřili jako blesk z čistého nebe, kdy Leightona zaskočila tečovaná střela Sharpa. Do konce třetiny však Letci opět vedli o dvě branky. Timmonem dokonalou přihrávkou našel zcela neobsazeného Girouxe a oranžová radost byla opět realitou.

 

Další branky padly až ve třetím dějství. Po sedmi minutách hry zvýšil náskok domácích na třígólový Leino. Hosté marně bušili do rozchytaného Leightona. Podařilo se jim to až v poslední desetiminutovce, kdy se trefili v rozmezí tří minut.  Nejprve ho v třiapadesáté minutě během početní výhody překonal Bolland a později se ze snížení radoval i Campbell. Utkání tedy dostalo nový náboj. V závěru se hosté snažili docílit vyrovnání se šesti muži v poli, ale tah k podobě power play jim nevyšel. Keith nedokázal zachytit vyhozený puk po mantinelu a rychlejší Carter už měl cestu k otevřené kleci zcela volnou. Philadelphia tedy výhrou vyrovnala stav finálové série na 2:2.

 

Pátý zápas je na programu v pondělí 7. června od 2 hodin ráno středoevropského času.

 

Sestřih nejdůležitějších momentů zápasu:

 

 

 

 

 

Philadelphia - Chicago 5:3 (3:1, 0:0, 2:2) - stav série 2:2
Branky: 5. Richards, 15. Carle, 20. Giroux (Timonen, Hartnell), 47. Leino (Briere, van Riemsdyk), 60. Carter - 19. Sharp (Keith), 53. Bolland (Keith, P. Kane), 56. Campbell (Ladd, Keith). Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Střely na branku: 31:34. Diváci: 20 304 (Wachovia Center). Hvězdy utkání: 1. Richards, 2. Giroux, 3. Leino (vš. PHI).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář