Jdi na obsah Jdi na menu
 


Senátoři zpět ve hře?

3. 6. 2007
Hosté přicestovali na ottawský led s dvojnásobnou výhodou, kterou si již v sérii dokázali celkem překvapivě vytvořit. Anaheim rozesmutnil vyprodanou arénu už v šesté minutě, kdy se během přesilovky po ideálním pasu Selänneho trefil McDonald, 0:1. Za jedenáct minut bylo vyrovnáno, střela Neila si našla svůj cíl, 1:1.

Jak už bylo zmíněno, tak prostřední část značně ovlivnila zbytek vývoje zápasu. Na Perryho zásah odpověděl už za necelou půlminutu rovněž svým letošním pátým zásahem v play off Fisher, který efektivní tečí zužitkoval střelu Volčenkova.Nerozhodný stav příliš dlouho opět nevydržel, v osmé minutě se prosadil důrazný Getzlaf a hosté šli již potřetí v utkání do vedení, jak se později ukázalo, tak se jednalo o jejich poslední šťastnou chvilku. Do konce druhé dvacetiminutovky se ještě rozsvítilo červené světlo dvakrát, pokaždé to bylo za brankou hostů. Projektil Reddena se odrazil od brusle Alfredssona a skončil za zády překvapeného Giguera, 3:3. Pro kapitána Senators to byl už jedenáctý úspěšný zásah v play off. Gól ještě musel potvrdit videorozhodčí, ale zásah bruslí byl posouzen jako neúmyslný. "Z mého pohledu to byl jasný gól. Do puku jsem rozhodně nekopl. Věřil jsem, že to dobře dopadne. Jistý si však nemohl být nikdo," řekl k posuzované situaci sám Alfredsson. McAmmond s velkou dávkou štěstí zaznamenal branku, která přenesla domácí do pozice lídra zápasu. Nahozený kotouč změnil směr o obránce Prongera.

Zmíněný obránce si pak na šťastného střelce vyšlápl, když jej tvrdě atakoval nebezpečně na hlavu. Rozhodčí překvapivě střet přehlédl. V devětačtyřicáté minutě padl poslední a zároveň rozhodující gól utkání. Z úspěchu se mohl radovat obránce Volčenkov, který využil přihrávku Vermetteho, 5:3.

Finále Stanley Cupu - 3. zápas:

Ottawa Senators - Anaheim Ducks 5:3 (1:1, 3:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 17. Neil (Kelly, Meszároš), 26. Fisher (Volčenkov), 37. Alfredsson (Redden, Corvo), 39. McAmmond (Saprykin, Schubert), 49. Volčenkov (Vermette, Kelly) - 6. McDonald (Selänne), 26. Perry (Penner, Getzlaf), 28. Getzlaf (Penner, Perry). Rozhodčí: Devorski, O'Halloran - Heyer, Morin. Vyloučení: 8:12. Využití: 1:1. Střely na branku: 29:22. Diváci: 20.500. Stav série: 1:2.


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář