Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sakic bez hokeje čtvrt roku!

28. 12. 2007

ObrazekColorado Avalanche se bude muset na delší dobu obejít bez svého kapitána Joea Sakica. Osmatřicetiletý útočník se opětovně musel podrobit operaci kýly a minimálně po dobu tří měsíců nebude pro pohybovou zátěž schopný.

 

 

Zdravotní trable denverskou ikonu provázejí již delší dobu. Kvůli problémy s třísly musel vynechat uplynulých dvanáct zápasů. V aktuálním ročníku stihl hvězdný Kanaďan odehrát jen čtyřiadvacet utkání, při kterých si do svých statistik připsal sedm branek a patnáct asistencí. Letošní smůla mu pokazila velmi příznivou bilanci 232 zápasů bez přerušení. Sakic tak na čas může zapomenou na rozšíření jeho vynikající bilance, která činí při 1343 odehraných střetnutí unikátních 1611 bodů, což jej řadí na první příčku mezi aktivními hokejisty kanadsko-americké národní ligy.

 

"Při konzultaci s lékaři jsme došli k závěru, že bude lepší, když se operaci podrobím. Je to ten nejlepší způsob, jak se vrátit v pořádku do hry," uvedl médiím samotný Sakic. "Joeova rehabilitace neprobíhala podle našich představ a po přehodnocení jeho zdravotního stavu jsme se dohodli, že by měl jít opětovně na operaci," doplnil Sakicova slova klubový lékař Avalanche Andy Parker.

 

Zdroj: SITA, edit: hokej.estranky.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář