Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prospal se vrací do Philadelphie

26. 2. 2008

ObrazekAktuálně nejproduktivnější český hráč v sezóně mění dres. Vedení Tampy Bay se dohodlo s Philadelphií Flyers na hráčské transakci. K Lightning putuje obránce Alexander Picard a  právo výběru v příštím draftu.

 

 

 

Jihočeský rodák patřil mezi frekventovaná jména z hlediska možných trejdů, a tak prakticky není velkým překvapením, že nakonec přece jen dres změnil. Prospalovi se naskytne lepší výchozí pozice s možností účasti play off, zatmco Tampa utrápená nevyrovnanými výkony se krčí na posledním místě Východní konference, tak Philadelphia se udržuje v závěsu s ostatními týmy.


Třiatřicetiletý hráč se k Letcům vrací po deseti letech, právě zde odstartoval svou úspěšnou zámořskou kariéru. Vedení klubu tak aspoň částečně zaplnilo nepříjemnou marodku, která dolehla na klíčové hráče Simona Gagneho a Mikea Richardse. "Potřebovali jsme v útoku posílit. Věříme, že Vinny přinese do našeho týmu zkušenosti i produktivitu," uvdel agentuře AP generální manažer Philladelphie Paul Holmgren.


Sám útočník s přestupem víceméně počítal. "Objevovala se řada spekulací a mé jméno bylo zmiňováno všude. Philadelphia je skvělé místo a má úžasné fanoušky. Navíc jsem byl Philadelphií draftován," řekl dvojnásobný mistr světa. Prospal v aktuálním ročníku nasbíral při 62 utkání solidních 57 bodů, z čehož 29 branek je jeho dosavadním maximem. Zkušený český hokejista tak rozšíří své statistiky ve staronovém dresu, ve kterém stihl do roku 1998 odehrát 59 utkání s bilancí 33 kanadských bodů.

 

Zdroj: ČTK, nhl.com

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář