Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview finále: Anaheim - Ottawa

27. 5. 2007
Naše fanoušky jistě mrzí fakt, že poprvé od roku 1998 se sestavě klubů neobjevuje žádné české jméno. Naopak ve hře je náš východní soused, Slovensko jistě drží palce Ottawě, za kterou v defenzivě nastupuje Andrej Meszároš.

Je vždy těžké tipovat, jak může série dopadnou, nicméně každý na to máme subjektivní pohled. Oba celky se mohou pyšnit kvalitně vypracovaným herním systémem. Větší respekt může vzbuzovat Ottawa, která si poměrně snadno poradila s lídry Atlantické resp. Severovýchodní divize. Pittsburgh Penguins, New Jersey Devils, Buffalo Sabres-to jsou všechno jména nejlepších celků Východu. Rozhodně největším překvapením je skalp nejlepšího týmu soutěže po základní části, tedy Buffala. Série byla poměrně jednoznačná 4:1 na zápasy.

Příliš pozadu nezůstává ani Anaheim. Na jeho kontě zůstaly otisky Minnesoty, Vancouveru a Detroitu. Co se týká zkušeností, tak v menší výhodě může být právě tým Ducks, který okusil finále před čtyřmi lety v souboji s New Jersey Devils. Ale můžeme protiřečit faktem, že z původního kádru příliš pamětníků není. Namátkou se jedná o čtyři hráče (Giguere, Rob Niedermayer, McDonald a Pahlsson).

Analýza týmů autorem článku:

Brankáři: (Za lepšího brankáře považuji Giguera), bod pro Anaheim.

Obrana: (Oba týmy se mohou pochlubit kvalitní definzivní hrou, budou rozhodovat zkušení hráči a to by měli splnit Pronger a S.Niedermayer), bod pro Anaheim.

Ofenzíva: (Tak na tomto postu vidím jednoznačně výhodu u týmu Ottawy, elitní formace Heatley-Spezza-Alfredsson je postrachem soupeřů. V týmu Anaheimu je záři světel nestárnoucí Fin Selänne a Getzlaf, ostatní spíše pomáhají mužstvu v obranné fázi), bod pro Ottawu.

Forma: (Velmi těžké rozhodnutí, oba týmy přešly přes své protivníky poměrně hladce, hráči disponují potřebným sebevědomím. Možná o něco více ho bude na straně Ottawy, kterou jistě těší skalp Buffala. Anaheim může svazovat čtyři roky stará myšlenka, kdy tuto šanci promarnili), bod pro Ottawu.

Individuality: (Na každé straně se najde několik hráčů, kteří můžou utkání rozhodnout, více klíčových hráčů však vidím v týmu Senators, a proto tedy dávám i další bod na jeho konto), Ottawa.

Shrnutí: Na body v rámci této mé subjektivní analýzy vyhrál tým Ottawy. Jak to dopadne ve skutečnosti se dozvíme minimálně po čtyřech zápasech série. Můj tip na konečný stav série, Ottawa - Anaheim 4:2.




 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

www.hokej3.wgz.cz

Tipovacka,28. 5. 2007 21:14

hokejova tipovacka www.hokej3.wgz.cz