Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přestupy: Souhrn týdne

9. 7. 2007
ObrazekV tomto příspěvku se podíváme na všechny trejdy během období 2.7.-8.7.2007. Největší pozornost médií si dokázal získat celek New Yorku Rangers, který krátce po získání Scotta Gomeze angažoval do svých řad dalšího hvězdného útočníka Chrise Druryho. V přestupových kolonkách figurovaly i další slavná jména jako Kariya, Smyth, Nylander či Guerin.


Letní období je poslední dobou charakteristické pro fakt, že se pro kluby objevuje možnost získání kvalitních hráčů, kteří mají status tzv. "volní". Pokud se nedohodnou se stávajícím zaměstnavatelem, tak mohou podepsat nové kontrakty s kterýmkoliv týmem soutěže. Další variantou je možnost hráčské transakce.

New York Rangers

Jezdci se bezesporu mohou pyšnit faktem, že dokázali během minimální doby ulovit dvojici elitních forvardů. Ďábelského Scotta Gomeze doplnil v druhý červencový den buffalský Chris Drury. Klub se naopak rozloučil s Michaelem Nylanderem (Washington), Karlem Rachůnkem, Kevinem Weekesem (oba New Jersey), Jedem Ortmeyerem (Nashville), Maximem Kondratěvem (Anaheim), Brycem Lampmanem (Tampa Bay) a Bradem Isbisterem (Vancouver).

Nashville Predators

Nepříjemnou finanční situací sužovaný klub na sebe upoutává pozornost spíše uvolňováním klíčových hráčů. Na své předchůdce navázal Paul Kariya, který se dohodl na spolupráci s celkem St.Louis Blues. Ani Sheldon Brookbank (Columbus) a Greg Classen (Tampa Bay) dres Predátorů v nadcházející sezóně nenavléknou. Mezi novými tvářemi naleznete jména jako Jed Ortmeyer, Jamie Pollock, Dan Ellis, Shane Willis, Radek Bonk či Greg De Vries.

New Jersey Devils

Ďáblové po odchodu Scotta Gomeze zatím marně shánějí adekvátní náhradu. Zatím na sebe mírně upoutali pozornost výměnou brankářské dvojky, kdy Scotta Clemensena (Toronto) nahradil Kevin Weekes. Z Buffala dorazil Dainius Zubrus. Do Tampy Bay se vrátil Brad Lukowich.

Pittsburgh Penguins

Tučňáci se překvapivě do bitvy o volné hráče. Klub měl dokonce jednání s Paulem Kariyou, ale ten dal nakonec přednost St.Louis. Druhá smyčka lasa se zaměřila na českého útočníka Petra Sýkoru, který s nabídkou kontraktu souhlasil. Obranné řady by měl sladit zkušený Darryl Sydor. Klub uvolnil Michela Ouelleta (Tampa Bay), Mickiho Duponta (St.Louis) a brankářskou dvojku Jocelyna Thibaulta (Buffalo).

Detroit Red Wings

Kromě očekávané dohody na prodloužení smlouvy s gólmanem Dominikem Haškem se klub rozhodl uvolnit nadstandartně placené útočníky Roberta Langa (Chicago) a Todda Bertuzziho (Anaheim). Po odcházejícím Kylem Calderovi (Los Angeles) zaujmul prázdné místo Brad Ference z Calgary. Ofenzivě by měl pomoci Mark Cullen, jenž dorazil z Philadelphie.

New York Islanders

Ostrované se pokoušejí lepit rány, které zapříčinilo období trhu s volnými hráči. Ofenziva přišla během několika málo dní o tři elitní útočníky! Společnou kabinu s týmem již nebudou sdílet Ryan Smyth (Colorado), Jason Blake (Toronto), Viktor Kozlov, Tom Poti (oba Washington), Richard Zedník (Florida), Denis Grebeškov, Alan Rourke (oba Edmonton), Sean Hill (Minnesota). Novými akvizicemi jsou veterán Bill Guerin, Mike Comrie, Tim Jackman, Ruslan Fedotěnko a Jon Sim.

Boston Bruins

Příchody: Shawn Thornton (Anaheim)
Odchody: Jay Leach (Tampa Bay)

Anaheim Ducks

Příchody: Shane Hnidy (Atlanta), Todd Bertuzzi (Detroit), Maxim Kondratěv (Rangers)
Odchody: Shawn Thornton (Boston)

Atlanta Thrashers

Příchody: Ken Klee (Colorado), Eric Perrin (Tampa)
Odchody: Shane Hnidy (Anaheim), Eric Belanger (Minnesota), Greg De Vries (Nashville)

Tampa Bay Lightning

Příchody: Greg Classen (Nashville),  Jay Leach (Boston), Brad Lukowich (New Jersey), Bryce Lampman (Rangers), Mathieu Darche (San Jose), Craig MacDonald (Chicago), Michel Ouellet (Pittsburgh), Dan Jancevski (Dallas)
Odchody: Shane Willis (Nashville), Ruslan Fedotěnko (Islanders), Eric Perrin (Atlanta)

Philadelphia Flyers

Příchody: Joffrey Lupul, Jason Smith (oba Edmonton), Eric Perrin (Tampa)
Odchody: Joni Pitkanen, Geoff Sanderson (oba Edmonton), Mark Cullen (Detroit), Denis Hamel (Ottawa).

St.Louis Blues

Příchody: Micki Dupont (Pittsburgh), Paul Kariya (Nashville)
Odchody: Jamie Pollock (Nashville), Jamie Rivers (Montreal), Curtis Sanford (Vancouver)

Ottawa Senators

Příchody: Denis Hamel (Philadelphia)
Odchody: Mike Comrie (Islanders), Tom Preissing (Los Angeles)


Ostatní přestupy

Toby Petersen (Edmonton-Dallas), Brad Winchester (Edmonton-Dallas), Mathieu Biron (Washington-Edmonton), Anders Ericsson (Columbus-Calgary), Jan Hejda (Edmonton-Columbus), Tom Kostopoulos (Los Angeles-Montreal), Grant Stevenson (San Jose-Calgary), Nolan Schaefer (San Jose-Minnesota), Brad Stuart (Calgary-Los Angeles), Mathieu Garon (Los Angeles-Edmonton), Michal Handzuš (Chicago-Edmonton), Ladislav Nagy (Dallas-Los Angeles), Owen Nolan (Phoenix-Calgary), Jiří Novotný (Washington-Columbus), Byron Ritchie (Calgary-Vancouver), Jeff Hamilton (Chicago-Carolina), Scott Hannan (San Jose-Colorado).





 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář