Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pittsburgh i Jágr mlčí, blíží se přestup léta?

3. 7. 2008

ObrazekKauza okolo Jaromíra Jágra hýbe hokejovým světem. Šestatřicetiletý utočník se poprvé v kariéře stal volným hráče a rázem okolo něj prolétávají lasa nejednoho týmu. Omsk už není výsadním zájemcem o služby českého  hráče, do hry vstoupil Pittsburgh.

 

 

Informaci o kontaktu potvrdil sám generální manažer Penguins Ray Shero. Právě on zažívá horké chvíle, ale nutno říct, že situaci okolo stabilizace kádru a pojištění klíčových hráčů zvládá skvěle. V týmu zůstávají Malkin, Orpik, Dupuis, Eaton, novou posilou je prozatím jen Godard. Klub naopak opustili Malone, Roberts, Ruutu, Conklin a Hossa. Poslední dva jmenovaní dali přednost nabídce Detroitu.

 

Penguins v současnosti trápí pozice pravého křídla v kolonce potencionálních adeptů je kromě Jaromíra Jágra i Markus Näslund, jenž je jednou z dalších velkých ryb, která se rozmýšlí nad svou další budoucností. Vedení Penguins údajně Jágrovi poslalo nabídku, což potvrzují i slova Jiřího Hrdiny, jeho bývalého spoluhráče. „Jarda má na stole nabídku a rozhoduje se, jestli Penguins, nebo Omsk,“ prozradil exkluzivně pro deník Sport český internacionál. Ze hry tak vypadávají Rangers, od kterých nejspíš Jágr čekal vstřícnější jednání.

 

 

Oficiálně sice newyorský celek jednání neukončil, ale těžko říct, zda-li se s českým útočníkem na spolupráci dohodne, když proti sobě má prakticky mocnější týmy. Některá média uvádějí, že sám Jágr se nabídce Pittsburghu směje, což nesouvisí s fakty, které prezentují. Jasným důkazem je příspěvek novináře deníku New York Post, v němž se zmiňují jasné souvislosti. Jágr smíchem reagoval na otázku, proč by se vracel do klubu, kde na něj při kontaktu s pukem bučí. Ikona byla milována a posléze v dresu soupeře pošpiněna, to však v hokeji patří. Je však velmi pravděpodobné, že comeback by prakticky vše obrátil do původních kolejí.

 

Populární "osmašedesátka" se netají tím, že by ještě dva roky chtěl hrát v NHL, ale jednání s Rangers jsou na mrtvém bodě a možná i konečné. Pittsburgh údajně vstoupil do hry dříve než původně média odhalila. Po odchodu Hossy je v platovém stropu místo a návrat Jágra tam, kde začal svou hvězdnou zámořskou kariéru nemusí být nereálný. Příští týden napoví více. Kapitola Jágr s Pittsburghem na cestě za úspěchy může být opět obnovena.


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

jddd

jagr,15. 3. 2009 9:27

pekne kecas

Pittsbrugh

rwhh,4. 7. 2008 9:36

pojď k nám :)