Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ovečkin dosáhl mety šedesáti branek

22. 3. 2008

ObrazekŘádení ruského snipera Alexandera Ovečkina nebere konce. Washingtonský útočník zařídil další výhru svých Capitals. Své už tak bohaté střelecké konto rozšířil o další dvě trefy a dosáhl bájné hranice šedesáti vstřelených branek v sezóně. Newyorským Rangers opět přálo štěstí, body jim zachránil v závěru zápasu Jaromír Jágr.

 

 

Sám český útočník však stoupá v historickém bodování. Jeho dva body mu přinesly hned dvojitý posun v tabulkách. Vyrovnávací gól byl již jeho 640. v pořadí a tím se dotáhl na průběžně dvanáctého Davea Andreychuka. Jeho bodové konto se rozrostlo na 1590 bodů, což znamenalo posun na devátou pozici k Phillu Espositovi.

 

Do statistik se zapsali další tři Češi. V dresu vítězných Flyers dvakrát asistoval u gólů Václav Prospal. Na druhé straně se trefil právě po Jágrově přihrávce Marek Malík a bodoval i Martin Straka. Houževnatí Letci rozhodně chtěli svou nepříznivou bilanci s Rangers ukončit a výsledkově se jim to podařilo. Nechybělo mnoho a mohli se radovat z "čisté" výhry.

 

Valiquetta, který dostal přednost před Lundqvistem, překonal už v páté minutě Richards, ale to bylo na dlouhou dobu poslední  střelecký zápis, neboť oba gólmani již další příležitosti soupeřů zmařili. Proto tedy další gól byl k vidění až ve třetí části hry, kdy se prosadil Briere. Hosté stav srovnali díky slepeným trefám Malíka a Dawese. zejména gól druhého jmenovaného byl z kategorie šťastným, neboť jeho střelu nechtěně tečoval bránící Thoresen. Čtyři minuty před koncem po spolupráci s Prospalem vrátil Flyers do vedení svým druhým zásahem Briere. Pozornost však ještě na sebe upoutal Jágr, který v podstatě zachránil pro Jezdce zápas. Po šedesáti minutách zůstal tedy stav nerozhodný 3:3 a muselo se pokračovat dál. Prodloužení tajenku zápasu nerozhodlo, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. Pilý trénink této herní varianty se domácím dokonale vyplatil. Richard a Carter zařídili pro svůj celek klíčovou výhru.

 

Ve velmi dobré formě se nacházejí Žraloci ze San Jose proti Anaheimu se jim podařilo poprvé z posledních pěti vzájemných zápasů vyhrát a jejich celkové konto již čítá 99 bodů. Výsadnost dosavadního krále Západu je tedy ohrožena. Detroitští mají v zádech velkého protivníka. San Jose v samotném zápase svého soupeře předčilo v mnoha frontách, zejména střelecká bilance nahání hrůzu. Čtyřiačtyřicet pokusů oproti třinácti svědčí o jasné převaze domácího celku. Hosté mohli děkovat výbornému Hillerovi, který za svá záda pustil pouze trefy Thorntona a Roenicka.

 

O poměrně velké překvapení se postarali Islanders. Newyorští dokázali naplno bodovat na ledě lídra Východní konference a to i přesto, že v zápase tahali za menší konec lana. Klíčovým faktorem se ukázaly dvě slepené trefy Okposa a Huntera během poslední dvouminutovky. Druhý jmenovaný už jen jistil výhru hostů střelou do prázdné branky. Ďáblové byli v utkání podstatně aktivnější, Dubielewicze zasypali pětatřiceti ranami, avšak pouze jedna si našla cestu do sítě. K vidění byly i pěstní výměny názorů, do kterých se připletl i český útočník Vašíček. New Jersey si tak nepojistilo vedení v divizi a nemusí trvat dlouho, aby se zpět na výsluní dostali Tučňáci z Pittsburghu.

 

New Jersey - NY Islanders 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Branky:
14. Zajac - 5. Comeau, 58. Okposo, 60. Hunter. Střely na branku: 35:16. Diváci: 17 075.

 

Philadelphia - NY Rangers 4:3 po sam. nájezdech (1:0, 0:0, 2:3 - 0:0)
Branky:
5. a rozhodující nájezd M. Richards, 51. a 56. Briere (na obě
Prospal) - 53. Malík (Jágr), 54. Dawes, 59. Jágr (Straka). Střely na
branku:
30:26. Diváci: 19 819.

 

Buffalo - Toronto 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Branky:
21. Vanek - 9. Blake, 13. Tucker (Kubina), 29. Stralman, 54. Stajan. Střely na branku: 36:24. Diváci: 18 690.

 

Atlanta - Washington 3:5 (0:1, 3:0, 0:4)
Branky:
28. a 37. Slater, 25. Enström - 16. a 52. Ovečkin, 56. a 57. Bäckström, 60. Gordon. Střely na branku: 18:45. Diváci: 18 562.

 

Vancouver - Minnesota 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky:
45. Salo - 25. Rolston, 42. Radivojevič. Střely na branku: 31:21. Diváci: 18 630.

 

San Jose - Anaheim 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Branky:
1. J. Thornton (M. Michálek), 42. Roenick - 26. Marchant. Střely na branku: 43:13. Diváci: 17 496.

 

Foto: Eliot J. Schechter/Getty Images Zdroj: nhl.com

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář