Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nicklas Lidström v Detroitu do roku 2010

27. 12. 2007

ObrazekŠvédský internacionál prodlouží své působení u detroitských křídel. Sedmatřicetiletý obránce patří dlouhodobě mezi hlavní hvězdy kanadsko-americké NHL a i přes spekulace o konci kariéry se rozhodl nadále pokračovat.

 

 

 

Vedení jednoho z velkých favoritů na vítězství v Západní konferenci usilovalo o prodloužení spolupráce s Lidströmem již delší dobu. Obě strany se nakonec přece jen dohodly na novém dvouletém kontraktu, který má tedy platnost do konce ročníku 2009/2010. Pětinásobný držitel Norris Trophy pro nejlepšího obránce ligy patří k ikonám klubu a spolu s Chrisem Cheliosem zároveň k nejvytěžovanějším obráncům týmu.

 

V aktuálním ročníku odehrál sedmatřicet zápasů, při kterých si na své konto připsal čtyři branky a třicet přihrávek. "Nick je nejlepším obráncem na světe už několik roků. Je výborným kapitánem a vzorem, který dělá všechno na ledě správně i mimo něj," uvedl generální manažer Detroitu Ken Holland. Lidström zahájil profesionální kariéru v roce 1988 Vasteras IK. Po draftu v roce 1989 vyslyšel volání Red Wings a od nové sezóny již hájil jeho dres.

 

Populární obránce má na kontě kromě individuálních ocenění (mj. Conn Smythe Trophy z roku 2002) i tři prsteny za vítězství ve Stanley Cupu z let 1997, 1998 a 2002. Od roku 2006 je rovněž členem Zlaté trojkoruny (vítězství na Mistrovství světa, Olympijských hrách a zisk Stanleyova poháru).

 

Zdroj: SITA, hokej.estranky.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář