Jdi na obsah Jdi na menu
 


NHL: Veterán Lidström se dohodl s Detroitem na nové roční smlouvě

2. 6. 2010

Konec spekulacím. Nicklas Lidström utnul veškeré dohady o ukončení zámořské kariéry podpisem nového kontraktu s Detroitem. Švédská ikona prodlouží svůj pobyt v nejslavnější zámořské soutěži o další rok. Informaci přinesly oficiální stránky klubu.

 

Čtyřicetiletý veterán je součástí Rudých křídel už od roku 1991 a postupně se vypracoval v jednoho z nejlepších obránců nejen týmu, ale i celé zámořské soutěže. V uplynulé sezoně odehrál všech dvaaosmdesát zápasů a celkem již má na kontě úctyhodných 1412 střetnutí, během kterých vsítil 237 branek a u dalších 809 asistoval.

 

V roce 2006 převzal po Stevu Yzermanovi, jenž ukončil kariéru, kapitánské céčko a bezesporu může být vzorem nejen pro své spoluhráče. Lidström je prototypem moderníka beka, jenž dokáže vyvážit ofenzivní i defenzivní činnost. Šestkrát si z galavečeru NHL odnesl Norrisovu trofej pro nejlepšího obránce soutěže.

 

V letech 1997, 1998, 2002 a 2008 se s Detroitem radoval ze zisku Stanley Cupu. Právě před dvěma lety se stal historicky prvním evropským kapitánem, který nejslavnější hokejovou trofej světa mohl vítězně zvednout nad hlavu. Úspěchy sbíral i v reprezentaci, se kterou vyhrál mistrovství světa i olympijské hry a zařadil se tak do elitního klubu Triple Gold. Respektovaný Švéd tak rozšíří svou veleúspěšnou profesionální kariéru o další rok.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář