Jdi na obsah Jdi na menu
 


NHL: Chicago potřetí porazilo San Jose

22. 5. 2010

(+VIDEO) Finále Západní konference se překvapivě zatím odvíjí zcela ve prospěch jednoho týmu. Hráči Chicaga Blackhawks vyhráli potřetí za sebou a jediný úspěch je tak dělí od postupu do finále Stanleyova poháru. Noční zápas dospěl až do prodloužení, kde o výhře domácího celku rozhodl v třiasedmdesáté minutě Byfuglien.

 

První gól zápasu padl až ve čtyřiadvacáté minutě, kdy dvojnásobnou početní výhodu zužitkoval Marleau. Radost z vedoucího gólu však hostům dlouho nevydržel. V obdobné herní situaci se prosadil Sharp a bylo vyrovnáno. Chicago se poprvé dostalo do vedení ve třetí třetině po úspěšném zakončení Bollanda. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby však vyrovnal svým druhým zásahem v zápase Marleau a utkání přešlo do prodloužení.

 

Nepopulární nastavený čas skončil až po třinácti minutách. K radosti domácího publika se prosadil Byfuglien. Chicago si tak připsalo další triumf a v sérii vede už 3:0 na zápasy. Pokud Žraloci ze San Jose nevyhrají nedělní střetnutí, které začíná netradičně v 21 hodin středoevropského času, tak pro ně letošní sezona skončí a jejich soupeř se po dlouhých osmnácti letech podívá do finále poháru.

 

Sestřih nejdůležitějších okamžiků zápasu:

 

Západní konference - finále:

Chicago - San Jose 3:2 po prodl. (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0) - stav série 3:0
Branky: 27. Sharp (Toews, P. Kane), 54. Bolland (Toews), 73. Byfuglien (Bolland, Campbell) - 24. Marleau (Pavelski, Boyle), 56. Marleau (Heatley, Boyle). Vyloučení: 6:2. Využití: 1:1. Střely na branku: 38:46. Diváci: 22 311 (United Center). Hvězdy utkání: 1. Byfuglien, 2. Toews (oba CHI), 3. Marleau (SJS).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář