Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nejdražší tým ligy je Toronto

30. 12. 2007

ObrazekSportem protéká nemalé množství financí a hokej není vyjímkou. Kluby si vytváření strukturu, rozvíjí se zázemí, buduje se hráčský kádr, přicházejí sponzoři.  Po stabilizace všech úvodních faktorů se tým stává  součástí trhu, vytváří se hodnota. V tomto článku si představíme týmy, jejichž právě zmíněný ukazatel byl  vyčíslen na největší částky.

 

Nejspíš málokdo by správně odhadl, že největší tržní hodnotou disponuje Toronto Maple Leafs. Kanadský tým je ohodnocen na částku, která překračuje 413 miliónů dolarů, což je vzhledem k celkovému postavení týmu oprabdu vysoké číslo. Javorové listy čekají už dlouhých čtyřicet let na zisk nejslavnější hokejové trofeje bájného Stanley Cupu, ale naplnit dlouhodobý sen se nedaří. Druhou příčku drží New York Rangers, který byl jistě mnoha lidmi tipován na pozici nejvyšší. Hodnota týmu, kde působí i česká kolonie okolo Jaromíra Jágra, je vyčíslena na částku 365 miliónů dolarů.

 

Pomyslné stupně vítězů pak uzavírá Detroit. Cena Red Wings, jednoho z velkých favoritů na zisk Stanleyova poháru činí 293 miliónů dolarů. O deset miliónů méně pak má Montreal Canadiens. Několika týmů se oproti loňskému ročníku tržní hodnota zvýšila. Nejvyšší posun zaznamenalo New Jersey Devils, které je oceněno na 195 miliónů (o 31%). V potaz byl jistě brán i fakt, že lídr Atlantické divize se brzy má přestěhovat do nové arény. Polepšil si i obhájce Stanley Cupu z Anaheimu o 25% na 197 miliónů. Trojice Philadelphia, Colorado, St. Louis patří do kolonky stagnace hodnoty. Nejlevnějším týmem je Nashville, který spadl na poslední pozici díky dlouhodobým finančním problémům, jeho současná tržní částka je asi 143 miliónů.

 

Zdroj: SITA

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář