Jdi na obsah Jdi na menu
 


Malkina lanaří zpět ruské kluby

21. 6. 2008

ObrazekÚtočník Pittsburghu Penguins je horkým zbožím nejen v kanadsko-americké NHL, ale nově také v Rusku. Právě z jeho rodné země se podle zámořských médií šíří zprávy o pohádkové smlouvě, která zní 12,5 milionu dolarů za rok.

 

 

 

V případě souhlasu by se Malkin stal nejlépe placeným hokejistou světa. List Toronto Star zároveň citoval nejmenovaného ruského funkcionáře. "Můžeme si dovolit zaplatit víc než kluby v Severní Americe," uvedl tamní činnovník. Víceletý kontrakt by Malkinovi zajistil nebývale velký finanční příjem.

 

Samotný Malkinův agent J.P.Barry však veškeré tyto zprávy razantně smetl ze stolu s tvrzením, že jeho klient s návratem domů nepočítá a chce zůstat v Pittsburghu, který by mu měl předložit nový kontrakt. "Jevgenij chce zůstat v Pittsburghu. Od konce play off jsme jednali a začátkem července by mělo být vše jasné," uvedl Barry.

 

Malkin by však v případě souhlasu a odchodu do Ruska měl problémy, neboť podle prezidenta IIHF Reneho Fasela by došlo k porušení pravidel.  "Pokud by hráč, který je pod smlouvu, podepsal kontrakt jinde, brali bychom to jako jasné porušení pravidel, které bychom případně potrestali vyřazením ruských týmů ze všech mezinárodních akcí. Na mysli mám jak klubové turnaje, tak mistrovství světa či olympijské hry."

 

Zdroj: tsn.ca

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář