Jdi na obsah Jdi na menu
 


Malkin hattrickem poslal Jezdce do kolen

15. 1. 2008

ObrazekJediný pondělní, za to ostře sledovaný zápas, přinesl jasnou odpověď, kdo je na tom výkonostně lépe. Tučňáci si na vlastním ledě bez větších problémů poradili s Jágrovou družinou a potvrdili jen fakt, že vynikající formě. Domácí nasměrovaly k výhře tři trefy ruského snipera Malkina.

 

 

K vidění byl klasický scénář z většiny vystoupení Rangers. Svěřenci trenéra Renneyho byli střelecky aktivnější, ale proměňování šancí je jejich velkou slabinou. Narazili navíc na vynikajícího Conklina, který dokázal zneškodnit třiačtyřicet jejich střeleckých pokusů.  Penguins se díky standartnímu bodovému zisku dotáhli na New Jersey a budou čekat na jeho případné zaváhání. Sidney Crosby se zase pro změnu tlačí na pozici neproduktivnějšího hráče ligy.

 

Pittsburgh rozhodl o svém triumfu už v úvodní třetině, kdy zatížil konto hostů třemi přesnými zásahy. O dvě trefy se postaral právě Malkin, který nejprve po přihrávce Crosbyho využil přesilovou hru a  za tři minuty později si spolupráci s kapitánem Pens zopakoval a navýšil náskok na dvě branky.  V sedmnácté minutě využil dvojnásobnou početní výhodu Gončar, asistenci si kromě Letanga připsal i Petr Sýkora. Během druhé části hry branka nepadla, ale závěrečná třetina pouze potvrdila pittsburghský úspěch. Jágrův poměrně šťastný gól v přesilovce sice vykřesal pro Rangers jiskřičku naděje, ale tu v posledních sekundách hry uhasil trefou do prázdné branky a dokonáním hattricku Malkin.

 

Pro ruskou hvězdu to byl druhý hattrick roku 2008 a třiadvacátý gólový úspěch, čímž si zajistil pozici nejlepšího kanonýra Pittsburghu. O druhou pozici se Malkin dělil právě s Crosbym, po pondělním zápase to už není platné. Jeho spoluhráč, ale ovládá klubovou produktivitu a po dvou bodech, které dosáhl proti Rangers se rovněž dostal na dostřel dosavadního krále Vincenta Lecavaliera, které má už jen výhodu většího počtu vstřelených branek. Ty Conklin vychytal už desátou výhru z posledních jedenácti jeho vystoupení a potvrzuje, že je novým objevem pennsylvánského klubu. I jeho statistiky jsou toho důkazem. Průměr obdržených branek je 1,79 a procento úspěšnosti zákroků se blíží hranici 95%. Po návratu Fleuryho bude trenér Therrien řešit velmi zajímavou situaci.

 

"Hrát vedle Sidneyho je vlastně hrozně jednoduché. On je nejlepší hráč na světě a jeho přihrávky jsou geniální. Stačí se jen dobře postavit a puk si mě pokaždé najde," uvedl Malkin, jedna z hvězd zápasu. Rangers prohráli šestý z posledních sedmi zápasů, což v letošní sezóně není ojedinělá věc. "Nebylo nám přáno. Občas můžete před soupeřovou bránou dělat cokoli a stejně nevstřelíte gól," okomentoval další neúspěch trenér Tom Renney.

 

Pittsburgh - New York Rangers 4:1 (3:0, 0:0, 1:1)

Branky: 4., 7. a 60. Malkin, 17. Gončar (Sýkora) - 50. Jágr.

Zásahy brankářů: Conklin 44/43 - Lundqvist 22/19. Diváci: 17 000.

Hvězdy zápasu: Malkin, Conklin, Crosby (všichni Pit.)

 

Foto: AP Photo

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář