Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lang se podílel na výhře Kojotů

30. 11. 2009

Kanadskoamerická NHL nabídla ze svého nočního programu dva zápasy. Vancouver i přes domácí výhodu nestačil na Žraloky ze San Jose a Phoenix překvapil na ledě svého divizního rivala Anaheimu. Ústředními postavami byla dvojice Vandermeer - Lang, jenž se postarala o dva klíčové góly.

 

Coyotes navázali na páteční zápas, ve kterém přesvědčivě přehráli tým Dallasu. Hlavní hvězdou večera byl obránce Jim Vandermeer, který zatížil gólové konto hned dvěma přesnými zásahy, z nichž ten druhý byl v prodloužení vítězným. V obou případech mu asistoval Robert Lang. Osmatřicetiletý zkušený Čech tak rozšířil své bodové konto na šestnáct bodů a je druhým nejproduktivnějším hráčem klubu.

 

Domácím Ducks sice vyšel vstup do utkání, když zaznamenali úvodní gól, avšak v posledních minutách jen díky Bobbymu Ryanovi utekli hrobníkovi z lopaty. Na trefě dvaadvacetiletého Američana se podílel Corey Perry, jenž tak bodoval poosmnácté v řadě a překonal tak letitý rekord Teemua Selänneho.

 

Ve druhém střetnutí dne dokázali potvrdit roli favorita hráči ze San Jose. Vítězství v poměru 4:2 jim zajistilo navýšení zisku na čtyřicet bodů a tím i potrzení průběžné nadvlády v celé soutěži.

 

Výsledky nočních zápasů:

Anaheim - Phoenix 2:3 po prodl. (0:0, 1:0, 1:2 - 0:1)
Branky: 26. Getzlaf (Selänne, Niedermayer), 59. Ryan (Boynton, Perry) - 46. Vandermeer (LANG, Boedker), 51. Lombardi (Lepisto, Upshall), 62. Vandermeer (LANG). Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Střely na branku: 28:26. Diváci: 13 023 (Honda Center). Hvězdy utkání: 1. Vandermeer (PHX), 2. Perry (ANA), 3. Lombardi (PHX).

 

Vancouver - San Jose 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)
Branky: 2. Wellwood (Bernier, Edler), 60. Hansen (Wellwood) - 13. McLaren (Pavelski), 27. Boyle (Thornton, Huskins), 58. Malhotra (Clowe, Pavelski), 58. McGinn (Ortmeyer). Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Střely na branku: 27:30. Diváci: 18 810 (General Motors Place). Hvězdy utkání: 1. Boyle (SJ), 2. Bernier (VAN), 3. Thornton (SJ).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář