Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lang přesekl vítěznou sérii Detroitu

12. 11. 2007

ObrazekRudá křídla přicestovali na led Chicaga v pozici favorita zápasu a rozhodně chtěla rozšířit svou neporazitelnost o další zápis. Jestřábi však trpělivou hrou dokázali svého soupeře předčít. Velkou zásluhu na tom měl i Robert Lang, jenž asistoval u dvou branek.

 

 

Ústředními postavami bylo i duo mladíků Kane-Toews, které patří k hlavním tahounům týmu. Prvně jmenovaný si připsal branku a asistenci, Toews zaznamenal vítězný gól. V dresu hostů se dvěma body blýskl Jiří Hudler.  V druhém utkání Colorado porazilo celek Minnesoty, dvě branky zaznamenal Paul Stastny.

 

Chicago - Detroit 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)

Blackhawks patří k nemnoho týmům, které s Detroitem mají příznivou bilanci.  Z posledních šesti zápasů se v rovných pěti duelech tým radoval z výhry. Po šestnácti minutách si domácí vytvořili potřebný dvoubodový náskok. Perreault a krátce po něm i Kane dali první třetině jasná data. V obou brankách měl prsty český útočník Robert Lang. Během druhé dvacetiminutovky se ke slovu dostal i jeho krajan Jiří Hudler, který vykřesal svým gólem pro Red Wings plamínek naděje. Ten však značně podusil Toews, který minutu před druhou sirénou opět vrátil svému celku dvougólové vedení. V posledním dějství se hostům podařilo opět snížit, když se prosadil Lidström. Vytouženého vyrovnání se ale nedočkali.


Branky: 13. Perreault (Lang), 16. Kane (Lang), 39. Toews - 37. Hudler, 54. Lidström (Hudler). Střely na branku: 27:32. Diváci: 19.045.

 

Colorado - Minnesota 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)

Hlavní postavou tohoto duelu byl Paul Stastny. Americký rodák se slovenskou krví zaznamenal dvě branky a měl podíl na poslední brance Wolskiho. Tříbodový zisk měl navíc pro něj slavnostní příchuť. Stal se teprve šestým hráčem v klubové historii, který zaznamenal 100. bod do méně než stejného počtu zápasů. Na tento zápis potřeboval zápasů přesně 99. V samotném zápase byla Minnesota vyrovnaným soupeřem., ale domácím se povedlo vstítit o dva góly více, což bylo důležitým faktorem k vítězství.


Branky: 26. a 35. Stastny, 16. Smyth, 60. Wolski - 31. Belanger, 40. Bouchard. Střely na branku: 26:27. Diváci: 15.434.

 

Zdroj: ČTK, nhl.com, foto: Reuters, edit: hokej.estranky.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář