Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kosticyn svým premiérovým hattrickem v NHL zajistil Nashvillu výhru nad Calgary

2. 1. 2012

Kanadsko-americká NHL měla z noci na pondělí na programu jen jediný duel. Konfrontace Nashvillu s Calgary byla představením jen jednoho hráče. Ústřední postavou zápasu se stal běloruský forvard Sergej Kosticyn.

Čtyřiadvacetiletý mladší člen z bratrské dvojice Kosticynů se blýskl hattrickem, kterým prakticky rozhodl o vítězství Predátorů.

Samotné utkání však lépe začalo Calgary, které se ve čtvrté minutě díky trefě Iginly dostalo do vedení. Za devět minut později bylo srovnáno - do sítě úspěšně zamířil Klein. Kiprusoff inkasoval během úvodní třetiny ještě jednou, a to když se poprvé v utkání trefil Kosticyn.

Druhé dějství bylo ze strany domácího týmu ještě úspěšnější. Nejprve Halischuk navýšil vedení na 3:1 a za další tři minuty rozjásal místní příznivce podruhé Kosticyn.

Tým Plamenů se však vzdát nehodlal. Na Bourqueho gól navázal v 58. minutě svým jubilejním dvoustým Morrison. V závěru střetnutí se hosté zákonitě pokusili v power play docílit toužebného vyrovnání, ale bez efektu. Poslední slovo si vzal kdo jiný než Kosticyn, který trefou do opuštěné branky zkompletoval svůj hattrick a také výhru Nashvillu.

Predators se díky plnému bodovému zisku dostali na průběžnou sedmou příčku Západní konference, jenž zajišťuje účast ve vyřazovacích bojích.

Výsledek nočního zápasu NHL:

Nashville Predators - Calgary Flames 5:3 (2:1, 2:0, 1:2)
Branky: 16., 26. a 60. S. Kosticyn, 13. Klein, 23. Halischuk - 4. Iginla, 42. René Bourque, 58. Morrison. Střely na branku: 27:20. Diváci: 17 113.