Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jágr: Pokud budu hrát v Evropě, tak budu uvažovat o návratu do reprezentace

28. 6. 2008

ObrazekNejslavnější český hokejista posledních let stále nemá jasno o své budoucnosti. Šestatřicetiletého hráče opět lanaří Avangard Omsk a v pozadí se kromě stávajícího zaměstnavatele New Yorku Rangers šeptá o zájmu dalších klubů.

 

 

 

Pokud se vedení Rangers nepodaří Jágra do 1. července podepsat, tak se forvard stane poprvé v kariéře volným hráčem a bude si tak moct vybírat mezi dalšími nabídkami. Sám hokejista tuto možnost vítá. "Ještě nikdy jsem volný hráč nebyl, takže proč si nevyslechnout ostatní nabídky," okomentoval své stanovisko.

 

Aktuální jednání s Rangers a Omskem probíhají prostřednictvím agentů, sám Jágr nechává všemu volný průběh. Od mezníku, kdy bude volným hráčem se počítá, že do hry vstoupí další tým, který je zatím utajený. "Možná se příští týden budeme bavit o jiném mužstvu," naznačil český forvard. Je tedy pravděpodobné, že spojení s Rangers nemusí být tak pevné, jak se mohlo v úvodu zdát. Jágrovi by změna mohla přivést novou a výraznější motivaci.

 

Populární hráč, který se nejvíce proslavil během svého angažmá v Pittsburghu, se již několikrát zmínil, že by ještě dva roky rád působil v zahraničí a posléze ho láká návrat do rodného Kladna, na kterém by rád uzavřel svou bohatou a úspěšnou kariéru ziskem titulu. Rangers nevykazují takovou aktivitu, která by útočníka utvrdila v to, že klub na jej hodlá v nadcházející sezóně stavět. Jedno je jisté, newyorský celek má podepsané velké smlouvy s Gomezem a Drurym, na kterých chce všechno nadále stavět. Jágrův prostor se zdá být omezen, což může hrát klíčovou roli v jednáních. Souhra s Gomezem ani s Drurym neklapala, alternativa prošlo až s nadějným Dubinskim, klub láká do svých služeb dalšího centra, veterána Sundina, ale těžko říct, zda-li by to přineslo tížený úspěch.

 

"Pro mě je důležité zázemí, co se týče organizace klubu. Mužstva Omsk i Rangers mi vždy vyšly vstříc. Oni se soustředí jen na hokej, a to je strašně důležité, protože vám to hodně věci ulehčí," uvedl možné faktory při rozhodování. Jágr možná mnohé překvapil během rozhovoru pro Českou televizi, kdy uvedl, že pokud mu bude sloužit zdraví a bude v dobré formě, tak by rád reprezentoval na olympijských hrách v roce 2010 a případně i na MS o rok dříve, za podmínky, že by již působil v Evropě. I toto tvrzení může mít svou váhu. Příští dny ukáží, na kterou cestu se slavný útočník vydá.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář