Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hemský dovedl New York k výhře

8. 1. 2008

ObrazekHokejisté Edmontonu Oilers si jako jediný tým z nočních zápasů kanadsko-americké NHL mohl pochlubit výhrou okořeněnou čistým kontem. Ústřední postavou zápasu bylo duo Aleš Hemský - Shawn Horcoff. Oba se gólem a přihrávkou podílel na čtyřbrankovém vítězství.

 

 

Marek Židlický, druhý český zástupce z odehraných zápasů už tolik důvodů k radosti neměl. Kladenský odchovanec sice už v páté minutě zápasu otevřel skóre, ale jeho tým vedení neudržel. Predátoři zcela propadli ve druhé třetině, kdy během devíti minut inkasovali čtyři branky. Židlický se posléze ještě přesným pasem podílel na trefě Dumonta, která znamenala snížení. Poslední slovo však měli Ducks. Šest minut před koncem završil účet pěti branek Getzlaf.

 

Edmonton se dočkal "čisté" výhry v normální hrací době po dlouhých sedmnácti zápasech. Účet zápasu otevřel ve dvaadvacáté minutě Hemský, pro něhož to byla jedenáctá trefa sezóny. Za pět minut později se Hemský dostal do úniku a přihrávkou nabídl šanci Horcoffovi, který se jí nezalekl a pohodlně zvýšil vedení Oilers na 2:0. Ani na třetí gól diváci nemuseli dlouho čekat. Ve dvaatřicáté minutě se do listiny střelců zapsal Reasoner. Definitivní podobu výsledku pak dal v 57. minutě během početní výhody Stoll - 4:0. Na čistém kontě měl lví podíl gólman Garon, jenž zneškodnil všech 35 ran hostů.

 

Dallas se dočkal ukončení smolné série porážek. Ve čtyřech zápasech se tým musel sklonit před soupeřem, nyní se již na výsluní dostal on. Stars šly již od prvních minut po vítězství a aktivita byla zcela evidentní. Po bezbrankové první třetině se poprvé skóre měnilo v šestadvacáté minutě, kdy se prosadil obránce Niskanen. Hosté odpověděli Parrishem, ale gól Miettinena znamenal návrat domácích k vedení. Tentýž finský útočník rozšířil své brankové konto i na začátku třetí třetiny a tím rovněž završil skóre a výhru svého celku.

 

Dallas - Minnesota 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Branky:
32. a 43. Miettinen, 26. Niskanen - 30. Parrish. Střely na branku: 30:19. Diváci: 17.502.

 

Edmonton - NY Islanders 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
Branky:
22. Hemský, 27. Horcoff (Hemský), 32. Reasoner, 57. Stoll. Střely na branku: 33:35. Diváci: 16.839.

 

Anaheim - Nashville 5:2 (0:1, 4:0, 1:1)
Branky:
21. Moen, 22. Kunitz, 28. Pronger, 29. Perry, 54. Getzlaf - 5. Židlický, 45. Dumont (Židlický). Střely na branku: 37:22. Diváci: 17.174.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář