Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fleischmann zazářil proto Carolině, Nedvěd porážku neodvrátil

25. 9. 2008

ObrazekPrestižní zámořská soutěž pokračovala dalšími přípravnými zápasy. Z českých hráčů se do statistik zapsalo rovných deset.  Nejvíce o sobě dali vědět  washingtonský Tomáš Fleischmann a Petr Nedvěd bojující o návrat do New Yorku Rangers.

 

 

 

Prvně jmenovaný byl ústřední postavou vítězného zápasu proti Hurricanes. Čtyřiadvacetiletý forvard rovněž jako první otevřel skóre, když už v sedmé minutě během přesilové hry dorazil střelu Carlsona mimo Wardův dosah. Za minutu už to bylo 0:2, domácí gólman nedosáhl ani na pokus Bradleyho. Carolině svitla naděje po trefě Pitkänena, který využil dvojnásobnou přesilovku svého týmu. To bylo z pohledu domácích poslední radostný okamžik. O třetí gól se postaral Perreault a konečný stav zápasu dovržil v závěru druhé třetiny opět Fleischmann.

 

Ve velmi dobrém světle se v rámci přípravy ukazuje Petr Nedvěd. Šestatřicetiletý útočník bojuje o návrat do týmu Rangers opravdu výborně. Proti New Jersey měl prsty v obou trefách hostů. Jako první šli do vedení domácí Devils, když v páté minutě využil přesilovou hru Langenbrunner. Rangers odpověděli za šest minut stejnou mincí. O vyrovnání se po Nedvědově asistenci postaral Fahey. V poslední minutě první dvacetiminutovky vrátil Ďáblům vedení Parise. Po bezbrankové druhé třetině padly další dvě trefy v závěrečné části hry. V 57. minutě se gólově prosadil podruhé v zápase Parise a prakticky zaznamenal vítězný gól. Newyorští se zmohli jen na snížení z hole Nedvěda. 

 

Zajímavou příchuť zejména pro Roberta Langa mělo měření sil mezi  Detroitem a Montrealem. Zkušený český útočník se vrátil do známých míst, kde prožil dvě poměrně úspěšné sezóny. Nyní už v dresu Canadiens, kam přestoupil během letního transfermarketu, se mohl přičinit o cenný skalp svého exzaměstnavatele. Domácí Red Wings vstoupili do utkání lépe díky využité početní výhodě, kterou zužitkoval Holmström. Habs se ke slovu dostali rovněž v této herní situaci, nicméně až během druhé třetiny. V devětadvacáté minutě se po přihrávce Langa později Abdelkader. Přesilové hry byly doménou utkání. Návrat hostů so zápasu zařídil po dalším Langově pasu Deauregard. Utkání nakonec dospělo až do samostatných nájezdů. Rozhodnutí padlo ve čtvrté série, úspěšným střelecem byl Markov, který jako jediný dokázal nájezd úspěšně zakončit.

 

Phoenix - Calgary 2:3

Edmonton - Florida 2:3 SN. (za domácí Hemský 0+1)

Colorado - Los Angeles 3:4 SN. (za domácí Hejduk 0+1)

Anaheim - San Jose 6:4

Carolina - Washington 1:4 ( za hosty Fleischmann 2+0)

New Jersey - NY Rangers 3:2 (za hosty Nedvěd 1+1)

Ottawa - Philadelphia 3:1 (za domácí Kuba 0+2)

Detroit - Montreal 2:3 SN. (za hosty Lang 0+2)

Pittsburgh - Toronto 3:2 (za domácí Sýkora 1+0)

Minnesota - Columbus 2:1 (Mojžíš 0+1 - Novotný 1+0, Voráček 0+1)

 

Foto: Jim McIsaac/Getty Images

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář