Jdi na obsah Jdi na menu
 


Eliáš nasměroval Devils k výhře

2. 10. 2008

ObrazekČeský útočník Patrik Eliáš byl ústřední postavou svého celku, když dvěma body pomohl porazit newyorské Islanders. Detroit podle očekávání uspěl na ledě Atlanty i díky švédské kolonii, která se postarala o všechny branky týmu. Toronto utrpělo debakl na ledě St. Louis a nevedlo se ani Calgary, které vyhořelo ve Vancouveru.

 

 

Ďáblové svého divizního rivala nešetřili a dávali mu lekce v jednoduchosti. První gólový úspěch hostů zařídil Parise, který využil za brankou ztráty koordinace MacDonalda a posléze neměl problém dostat puk do sítě. Navýšení skóre zařídil v šestadvacáté minutě Eliáš, jehož tvrdý projektil po Giontově nabídce se zastavil až v síti. Domácí měli několik střeleckých pokusů, ale na gólmana Brodeura nedokázali vyzrát ani v jednom z šestnácti případů. Třetí branku vsítil po Eliášově pasu Salmela.

 

Detroit se mohl v zápase proti Atlantě spolehnout na efektivitu střelby švédských hráčů. Dva góly zařídil Mikael Samuelsson a po jednom pak Henrik Zetterberg a Johan Franzén. První dva uvedení si celkově v zápase připsali po třech bodech. Utkání se rovněž povedlo brankáři Chrisu Osgoodovi, který za svá záda pustil pouze puk z hole Christensena.

 

Montreal se proti Bostonu připomněl úspěšným zužitkováním přesilových her, tedy svou největší zbraní z loňské sezóny. Všechny tři góly do sítě Medvědů padly právě v početní výhodě Habs a zároveň až během závěrečné třetiny. Do střelecké listiny se postupně zapsali Kovaljov, Brisebois a Latendresse. Ve velmi dobrém světele se předvedl slovenský gólman Jaroslav halák, který si připsal třiatřicet úspěšných zákroků, nestačil pouze na střelu svého krajana Cháry.

 

Islanders-New Jersey 0:3 (Eliáš 1+1),
Atlanta-Detroit 1:4
Philadelphia-Washington 2:1,
Montreal-Boston 3:1
Minnesota-Buffalo 3:2 (za hosty Kotalík 0+1),
St.Louis-Toronto 7:3 (za domácí Polák 0+1),
Colorado-Dallas 3:1
Vancouver-Calgary 6:1
Anaheim-Los Angeles 3:2PP

Foto:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář