Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ďáblové deklasovali Tampu Bay

24. 11. 2008

ObrazekKanadsko amrická NHL měla z noci na pondělí na programu pouze dva zápasy. V obou měření sil byli výrazně lepší hosté. Nashville si poradil s Carolinou a New Jersey smetlo Tampu Bay. Prosadili se i čeští hokejisté. U dvou gólů Predátorů asistoval Erat a přispěl i Bonk. V dresu poražených pak Melichar. Lighting nepomohla ani úspěšná souhra Vrbaty s Prospalem, hosté s famózním Zubrusem a Eliášem dokonali popravu.

 

Hurricanes přišli o svou sérii výher, která čítala tři zápasy. Ve čtvrtém domácím utkání v řadě nestačili na bojovné Predátory. Vše odstartoval ve čtrnácté minutě Arnott, kteý tak poslal hosty do vedení. Po čtyřiceti minutách vzrostlo skóre už na hrozivých 0:4. Brankový účet se podařilo navýšit Nicholovi, Weberovi a svou druhou trefou v zápase se zaskvěl Arnott. Domácí se vzpamatovali až v závěrečné třetině, kdy se během úvodních sedmi minut prosadili Brookbank s LaRosem. Konečnou podobu výsledku však zařídil svým druhým gólem Weber.

 

Druhý zápas přinesl ještě výraznější výhru hostů. Lightning se stále nedostali z úvodní krize a minulá výhra nad Nashvillem je pouze světlou vzpomínkou. Naopak New Jersey potvrdilo, že se aktuálně může pyšnit vynikající formou. Absence gólmanské jedničky Brodeura se zatím neprojevuje, tak výrazně, jak se původně předpokládalo. Skóre zápasu otevřel po necelých dvou minutách Rupp. Ďáblové byli aktivnějším týmem a bylo jen otázkou času, kdy svůj náskok navýší. To se podařilo až v poslední dvouminutovce první části hry, kde se prosadil Parise.

 

Druhé dějství bylo o poznání vyrovnanější. Zpočátku to tak nevypadalo, neboť v polovině třetiny vrostl náskok Devils po dvou gólech Zubruse a zásahu Gionty už na pětibrankový! Tampa se vzpamatovala ve čtyřiatřicáté minutě, kdy souhru s Prospalem korunoval brankou Vrbata. Patnáct sekund stačilo navíc k tomu, aby St. Louis potrestal vyloučení Zajace. Prosadit se dokázal i Malone, a tak se náskok hostů snížil na pouhé dvě branky.

 

Stíhací jízda Lightning však prakticky druhou třetinou skončila. Žádný z další deseti pokusů si cestu za záda Clemmensena nenašel. Naopak Ramo, jenž po pěti obdržených gólech vystřídal Kolziga, kapituloval dvakrát, a to od jednoho muže. Svůj večer slávy si prožil Zubrus, který tak ve střetnutí zaznamenal čtyři gólové trefy. U tří z nich mu navíc asistoval Eliáš, takže o hlavních hvězdách zápasu bylo jasno. Trojici nejlepších pak doplnil Parise, aktuálně nejproduktivnější hráč Devils.

 

Carolina - Nashville 2:5 (0:1, 0:3, 2:1)
Branky: 41. Cullen, 47. Larose (MELICHAR) - 14. a 35. Arnott (na druhou ERAT), 29. a 53. Weber (na druhou ERAT a BONK), 23. Nichol. Vyloučení: 6:9. Využití: 0:1. Střely na branku: 26:30. Diváci: 13 042 (RBC Center). Hvězdy utkání: 1. Weber, 2. Arnott, 3. Ellis (všichni Nashville).

 

Tampa Bay - New Jersey 3:7 (0:2, 3:3, 0:2)
Branky: 34. VRBATA (PROSPAL), 35. St. Louis, 37. Malone - 22., 25., 48. a 55. Zubrus (na druhou, třetí a čtvrtou ELIÁŠ), 2. Rupp, 18. Parise, 32. Gionta. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Střely na branku: 29:45. Diváci: 14 222 (St. Pete Times Forum). Hvězdy utkání: 1. Zubrus, 2. ELIÁŠ, 3. Parise (NJ).

 

Foto: archiv

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář