Jdi na obsah Jdi na menu
 


Crosby hvězdou večera

15. 6. 2007
Triumf Tučňáků dovršil Calderovou trofejí pro nejlepšího nováčka Jevgenij Malkin.
Jediný český zástupce v nominaci na Bill Masterton Trophy Dominik Hašek cenu nezískal. Nutno říct, že v rukou Philla Kessela je zcela po právu. Bostonský útočník vyhrál boj s rakovinou a už po měsíci se vrátil k aktivnímu hraní ! Tak tady o oddanosti k hokeji nemůže být žádný pochyb.

Jak už bylo zmíněno hlavním hrdinou byla devatenáctiletá superstar z Pittsburghu. "Získat respekt od ostatních hráčů, proti kterým hraji každodenně, je jeden z největších komplimentů, jakýho se mi může dostat," poděkoval nový vládce NHL. Crosby tak opět přepisoval dějiny. Legendární Wayne Gretzky Hart Trophy získal v jednadvaceti letech. Do rukou mu ji předala další legenda Gordie Howe. "Je ještě něco víc, čeho chci dosáhnout, ale toto jsou to skvělá ocenění," uvedl , jeho dalším cílem je získat Stanleyův pohár.

Pořadí Hart Memorial Trophy: 1.Crosby 1225 bodů, 2.Luongo 801, 3.Brodeur 763

Vezina Trophy pro nejlepšího gólmana sezóny si odnesl Martin Brodeur. Jednalo se už o třetí triumf strážce Ďábelské svatyně.

Pořadí Vezina Trophy: 1.Brodeur 122, 2.-3. Lundqvist, Kiprusoff

Nejlepším nováčkem se stala další hvězda z Pennsylvánie Jevgenij Malkin. Ruský útočník vyhrál bodování nováčků a NHL si podmanil už během úvodních zápasů. Byla to tedy očekávaná volba. Nicklas Lidström si popaté v kariéře odnesl James Norris Trophy pro nejlepšího obránce. A svého spoluhráče Z Detroitu naváza Lady Byng Trophy Pavel Dacjuk. Trenérem roku se stal Alain Vigneault z Vancouveru Canucks.

Triumfoval i hráč z jednoho z celků, pro který byla letošní sezóna zklamáním. Rod Brind´Amour z Caroliny převzal cenu Frank J. Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka. King Clancy Trophy za humanitu obdržel Saku Koivu.


První All Star tým NHL: Martin Brodeur (New Jersey Devils) - Nicklas Lidström (Detroit Red Wings), Scott Niedermayer (Anaheim Ducks) - Dany Heatley (Ottawa Senators), Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins), Alexandr Ovečkin (Washington Capitals)

Druhý All Star tým: Roberto Luongo (Vancouver Canucks) - Chris Pronger (Anaheim Ducks), Dan Boyle - Martin St. Louis, Vincent Lecavalier (všichni Tampa Bay Lightning), Thomas Vanek (Buffalo Sabres)

All Star tým nováčků: Mike Smith (Dallas Stars) - Matthew Carle, Marc-Edouard Vlasic (oba San Jose Sharks) - Jordan Staal, Jevgenij Malkin (oba Pittsburgh Penguins), Paul Stastny (Colorado Avalanche)

Kompletní přehled udělených ocenění:

Art Ross Trophy (nejproduktivnější hráče základní části NHL): Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins)

Hart Memorial Trophy (nejužitečnější hráč podle Asociace profesionálních hokejových novinářů): Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins)

Lester B. Pearson Award (nejužitečnější hráč NHL podle členů hráčské asociace NHLPA): Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins)

Calder Memorial Trophy (nejlepší nováček): Jevgenij Malkin (Pittsburgh Penguins)

Maurice Richard Trophy (nejlepší střelec): Vincent Lecavalier (Tampa Bay Ligtning)

James Norris Memorial Trophy (nejlepší obránce): Nicklas Lidström (Detroit Red Wings)

Lady Byng Memorial Trophy (hokejový gentleman): Pavel Dacjuk (Detroit Red Wings)

Vezina Trophy (nejlepší brankář): Martin Brodeur (New Jersey Devils)

William M. Jennings Trophy (pro brankáře z týmu, který v základní části NHL obdržel nejmenší počet branek): Niklas Bäckström, Manny Fernandez (Minnesota Wild)

Roger Crozier Saving Grace Award (nejvyšší úspěšnost zákroků v základní části NHL): Niklas Bäckström (Minnesota Wild)

Frank J. Selke Trophy (nejlepší defenzivní útočník): Rod Brind'Amour (Carolina Hurricanes)

Bill Masterton Memorial Trophy (za oddanost hokeji): Phil Kessel (Boston Bruins)

King Clancy Trophy (za humanitu): Saku Koivu (Montreal Canadiens)

Jack Adams Award (nejlepší trenér): Alain Vigneault (Vancouver Canucks)

Conn Smythe Trophy (nejužitečnější hráč play-off): Scott Niedermayer (Anaheim Ducks)

Plus/Minus Award (nejlepší bilance účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných brankách v základní části NHL): Thomas Vanek (Buffalo Sabres)

NHL/Sheraton Road Performer Award (nejvíce kanadských bodů získaných v NHL venku): Vincent Lecavalier (Tampa Bay)

Mark Messier Leadership Award (pro vůdčí osobnost): Chris Chelios (Detroit Red Wings)




 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář