Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vokoun vymazal ofenzivu Penguins, Eliáš asistoval u výhry Devils

12. 1. 2012

Edmonton s New Jersey a Washington s Pittsburghem, tak to byl výčet zápasu hraných z noci na čtvrtek. V obou zápasech se prosadili čeští hokejisté. Do pomyslné záře světel se dostal Tomáš Vokoun.

Samotná konfrontace byla vyrovnaná. vyhrát mohl prakticky kdokoliv. Faktem, který přispěl k rozhodnutí, byl Tomáš Vokoun. Pětatřicetiletý gólman se v duelu s Penguins zaskvěl statusem neprůstřelnosti. Za svá záda nepustil žádnou ze třiceti střel hostů.

Dobře si vedl také jeho protějšek Fleury. Toho však dokázal pokořit Jason Chimera a vzhledem k tomu, že jeho spoluhráči vyšli v souboji s českým brankářem naprázdno, tak se Washington mohl radovat z výhry. Spokojený mohl být také Tomáš Kundrátek, který prožil v NHL svůj debut. Dvaadvacetiletý rodák z Přerova trávil své první minuty v elitní lize po boku svého krajana Romana Hamrlíka Capitals díky plnému zisku rozšířili své konto na 46 bodů a v tabulce Jihovýchodní divize poskočili na průběžné druhé místo.

Pittsburgh prohrál už šestý zápas v řadě a v Atlantické divizi mu patří čtvrtá příčka. Kouč Bylsma se musí vyrovnat s absencí klíčových hráčů. Kromě dlouhodobého rekovalescenta Sidneyho Crosbyho, jsou mimo hru také Jordan Staal a Kris Letang.

Vyrovnaný duel sehrál také Edmonton. Oilers nakonec domácí tvrz proti New Jersey neuchránili. Na trefu Iljy Kovalčuka  sice odpověděl Aleš Hemský, ale v branka v prodloužení, o kterou se o asistenci Patrika Eliáše postaral Zach Parise rozhodla o triumfu Devils.

Výsledky nočních zápasů NHL:

Edmonton Oilers - New Jersey Devils 1:2 po prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)

Branky: 49. HEMSKÝ – 28. Kovalčuk, 62. Parise (ELIÁŠ). Střely na branku: 23:25. Diváci: 16 839.

Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Branky: 16. Chimera. Střely na branku: 21:30. Diváci: 18 506.

Zdroj: nhl.com