Jdi na obsah Jdi na menu
 


Guerin ukončil profesionální kariéru

6. 12. 2010

bill_guerin_dan4th_min.jpgOsmnáct let a dost. Tak to si nejspíš řekl americký hokejista Bill Guerin. Jeden z nejlepších útočníků v historii své země se rozhodl zanechat aktivní činnosti. Informaci přinesly oficiální webové stránky kanadsko-americké NHL.

 

 

Guerin odstartoval svou úspěšnou kariéru v nejslavnější hokejové lize v sezoně 1991-92, kdy se v pěti zápasech představil v dresu New Jersey Devils. U Ďáblů nakonec vydržel dalších šest let a v roce 1995 se mohl radovat ze zisku Stanleyova poháru.

Od roku 1998 už hájil barvy Edmontonu Oilers. Průbojný forvard si postupně díky svým střeleckým schopnostem vybudoval vizitku spolehlivého kanonýra a byl také žádaným zbožím na trhu. Své nejúspěšnější období prožil v sezoně 2001-02, kdy byl s jednačtyřiceti góly hlavní palebnou silou bostonských Medvědů.

Následně se přes Dallas, St. Louis, San Jose a New York Islanders dostal do Pittsburghu, kde svými zkušenostmi a důležitými góly pomohl místním Tučňákům v roce 2009 k zisku toužebného Stanley Cupu. Ještě v minulém ročníku se dokázal přehoupnout přes metu dvaceti gólů.

V probíhající sezoně zkoušel štěstí v přípravném kempu Philadelphie Flyers, ale novou šanci už uznávaný veterán nedostal. Tak není divu, že se kapitola profesionálního hráče finálně uzavřela. Guerin celkem nastoupil ke 1263 zápasům, během kterých se v 429 případech radoval z branky a u dalších 427 asistoval. Kromě Stanley Cupů s New Jersey a s Pittsburghem vlastní i stříbrnou olympijskou medaili ze Salt Lake City roku 2002.

Foto: Bill Guerin (Dan4th)
(JaP)

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář