Jdi na obsah Jdi na menu
 


Celek Východu ovládl celé All Star Game

28. 1. 2008

ObrazekPo úvodním sobotním triumfu v dovednostních soutěžích se hokejisté výběru Východu dočkali vítězství i v ostře sledovaném herním souboji. O jejich těsné výhře rozhodl jednadvacet sekund před třetí sirénou Marc Savard. Nejužitečnějším hráčem zápasu byl vyhlášen Eric Staal, jenž vsítil dvě branky a na vítěznou nahrál.

 

 

Útočník Caroliny Hurricanes se tak mohl těšit z nového auta, kterému jako oceněnému hráči právem náleželo. Do 56. ročníku All Star Game se zapojili i dva Češi. Tomáš Vokoun byl nejvytíženějším brankářem, neboť během svých dvacet minut čelil stejnému počtu střeleckých pokusů. Nedosáhl pouze na trefy Ricka Nashe a Scotta Niedermayera. Jeho krajan Tomáš Kaberle nebodoval.


Kromě již zmíněného Erica Staala se ledě výborně dařilo Ricku Nashovi, který zaznamenal hattrick. Právě útočník Columbusu otevřel už po dvanácti sekundách hry gólový účet zápasu, což zároveň znamenalo zápis do historie, neboť se jednalo o nejrychlejší gól tohoto prestižního zápasového klání. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Za osmašedesát sekund vyrovnal rovněž svým prvním gólem v utkání Eric Staal. V desáté minutě se po trefě Markova dostal dokonce Východ do vedení a to během první třetiny navýšil díky dalším třem trefám. Osgooda překonali dvakrát Ovečkin a trefil se i Campbell - 5:1. Druhá dvacetiminutovka byla ve znamení hráčů Západu, kteří měli více ze hry a branáře Vokouna značně zaměstnávali. Za zády floridského strážce svatyně skončil blafák Nashe a povedená střela Niedermayera. Český reprezentant si vybral i kousek štěstí, když jej od brankové pohromy zachránila po Nashově a následně i Iginlově střele tyč. Naproti tomu jeho protějšek Nabokov během svého daného času neinkasoval. Dokázal si poradit s dvěma velkými šancemi Kovalčuka a zneškodnil i sedm střeleckých pokusů soupeře.


V poslední třetině bylo k vidění sedm branek. Thomas, nástupce Vokouna dlouho sílícímu tlaku Západu neodolával. Už po jednačtyřiceti sekundách jej překonal Getzlaf a za další minutu dokončil svůj hattrick Nash. Východ se vzpamatoval díky trefě Slováka Hossy, která znamenala návrat k vedení. Drama však pokračovala, neboť Phaneuf skore opět vyrovnal a za pět minut později Gáborík dokonce převážil misky vah na stranu Západu. Divákům se vývoj zápasu musel líbit, napětí se šířilo dál. V třiapadesáté minutě vrátil svůj tým do hry svým druhým zásahem Staal - 7:7. Utkání pomalu ale jistě směřovalo do prodloužení, ale to se nakonec nekonalo, neboť otěže zápasu převzal do svých rukou opět Východ a konkrétně pak Savard. Povedený zápas tedy skončil dalším triumfem hráčů z East konference a celkově lze říct, že hráči i osmnáctitisícová návštěva si utkání určitě užili.


Východní konference - Západní konference 8:7 (5:1, 0:2, 3:4)


Branky a nahrávky:
2. E. Staal (Campbell, Malkin), 10. Markov (M. Richards, Marián Hossa), 14. Ovečkin (Spezza, St. Louis), 16. Campbell (Malkin, Lecavalier), 18. Ovečkin (St. Louis, Spezza), 45. Marián Hossa (Gomez, Chára), 53. E. Staal (Kovalčuk, Savard), 60. Savard (Campbell, E. Staal) - 1. R. Nash, 30. R. Nash (Dacjuk), 36. S. Niedermayer (J. Thornton, H. Sedin), 41. Getzlaf (Jovanovski), 42. R. Nash (Keith), 46. Phaneuf (Getzlaf, Arnott), 51. Gáborík (H. Sedin). Rozhodčí: Watson, Martell - Seitz, Dapuzzo. Bez vyloučení. Střely na branku: 33:51. Diváci: 18.644.


Východní konference:
DiPietro (21. Vokoun, 41. Thomas) - Markov, Chára, Campbell, Gončar, Timonen, T. Kaberle - Alfredsson, Lecavalier, Kovalčuk - Ovečkin, Spezza, St. Louis - E. Staal, Malkin, Savard - Marián Hossa, M. Richards, Gomez. Trenér: John Paddock.


Západní konference:
Osgood (21. Nabokov, 41. Legace) - Phaneuf, Lidström, Pronger, Keith, S. Niedermayer, Jovanovski - Iginla, Dacjuk, R. Nash - Ribeiro, Horcoff, Kopitar - Perry, Arnott, Getzlaf - H. Sedin, J. Thornton, Gáborík. Trenéři: Mike Babcock a Ron Wilson.


Foto: tsn.ca

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář