Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brankostroj Selänneho pokračuje, Anaheim však ztratil sérii výher

1. 11. 2008

ObrazekMálo vídaných dvanáct branek bylo k vidění v Anaheimu po šedesáti minutách. Oba týmy si porci gólů rozdělily přesně napůl. Tajenku zápasu rozluštil až ve třinácté sérii nájezdů Öhlund, který tak zajistil Vancouveru vítězství. Chicago s mladými puškami porazilo Dallas, bodoval i Havlát.

 

 

Domácí Kačeři se snažili s Canucks držet potřebný krok, ale nechybělo mnoho a mohli být bez bodů. Klíčová byla necelá dvouminutovka, kdy se postupně do sítě trefili Montador, Prongera a podruhé v zápase i Selänne. Finský blesk nadále potvrzuje, že i přes svůj pokročilý hokejový věk je stále vynikající kanonýr. Jeho střelecké zápisy ho navíc posunuly vpřed v historické tabulce střelců, když se dostal na dvacáté místo, které zaujímá s legendárním Lafleurem.

 

V poslední minutě zachraňoval domácí hrdina Perry a rázem bylo vyrovnáno. Průbojný forvard nasbíral v zápase pět kanadských bodů, což mu zaručilo status první hvězdy zápasu. V prodloužení se nic zásadního neudálo, aspoň tedy ve smyslu změny skóre. Zápas tedy přešel do samostatných nájezdů. V záři světel byly dlouhou dobu oba gólmani. Chuť si spravil zejména Luongo, který po šestigólové nadílce po šedesáti minutách spokojený být nemohl. Kanadský reprezentant si vše vynahradil, když lapil dvanáct ze třinácti nájezdů. Radost hostům posléze zařídil Öhlund.

 

Blackhawks se svého věhlasnějšího soupeře nezalekli, aspoň tedy ne podle původních papírových předpokladů. Stars sice poslal do vedení Eriksson, ale Barker s Kanem otočili vývoj zápasu ve prospěch domácích. Jednička loňského draftu byla tím pravým lídrem. Kane připravil dvě branky a sám jednu vsítil, po právu mu patřilo ocenění první hvězdy zápasu. Gól Otta ještě udržel Dallas ve hře, ale Sopel vrátil výhodu na stranu svého týmu. Závěrečná desetiminutovka byla již v režii Chicaga. Triumf celku dokonali Ladd a Byfuglien.

 

Chicago - Dallas 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)
Branky: 10. Barker, 19. Kane (HAVLÁT), 34. Sopel, 54. Ladd, 56. Byfuglien - 7. Eriksson, 28. Ott. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. Střely na branku: 32:23. Diváci: 21 212 (United Center). Hvězdy utkání: 1. Kane, 2. Barker, 3. Sopel (všichni Chi.).

 

Anaheim - Vancouver 6:7 po sam. nájezdech (2:1, 3:4, 1:1 - 0:0)
Branky: 13. a 38. Selänne, 9. S. Niedermayer, 36. Montador, 36. Pronger, 60. Perry - 13. a 49. Bernier, 35. a rozhodující nájezd Öhlund, 28. Kesler, 32. Burrows, 36. Bieksa. Vyloučení: 9:12. Využití: 3:2. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 37:29. Diváci: 16 704 (Honda Center). Hvězdy utkání: 1. Perry, 2. Selänne (oba Ana.), 3. Bernier (Van.).

 

Foto: Doug Pensinger/Getty Images

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář