Jdi na obsah Jdi na menu
 


Anaheim napravil předchozí nezdar

18. 5. 2007
Domácí se museli obejít bez služeb Chrise Prongera. Pilíř zadních řad byl suspendován zákazem startu v jednom utkání za příliš tvrdý zákrok na Thomase Holmströma, hvězdu předchozího duelu. "Nastoupit bez Prongera byla pro soupeře velká motivace. Bohužel pro nás jsme tuto výhodu nedokázali využít," uvedl gólman Hašek. Chyběl i Kunitz, který se už podrobil operaci zlomené ruky.

Aréna zabouřila už po sedmadevadesáti vteřinách hry. Nepřesnou rozehrávku Wings si zpracoval Perry a nepříliš tvrdou střelou překvapivě nachytal Haška, 1:0! V té době si český gólman na puk ještě nesáhl. Radost však Ducks dlouho nevydržela Cheliosovo nachození přesně tečoval Cleary a bylo srovnáno, 1:1. Stav se opět měnil v dvanácté minutě, kdy "náhradník" Prongera Jackman využil přesnou střelou nabídnuvou početní výhodu, 2:1. Za sedm minut se připomněl nestárnoucí Fin Teemu Selänne, 3:1.

Druhá část hry patřila však hostům. Obě branky vsítili během přesilových her. Snížení zajistil Todd Bertuzzi, který usměrnil pokus Roberta Langa mimo dosah domácího brankáře, 3:2. O následné vyrovnání se postaral svým druhým zásahem v utkání Daniel Cleary, 3:3.

Definitivní rozluštění tajenky přinesla poslední třetina. Autor klíčového gólu hostů Cleary, musel pykat na trestnou lavici a mohl jen přihlížet, jak Ryan Getzlaf opět posílá Anaheim do vedení. Jeho ukázková střela si o gólový zápis přímo říkala, 4:3. Hašek měl navíc omezený výhled, takže na ni nemohl rychle a včas reagovat. Trenér Babcock se ještě v závěru pokusil hru oživit šesti hráči v poli, ale k úspěchu to nevedlo, naopak triumf Anaheimu potvrdil Rob Niedermayer. Série je tedy srovnána na 2:2 a další duel se hraje v neděli v Detroitu.

Odkaz na video: http://www.detroitredwings.com/interactive/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

pridej

marine1,22. 7. 2007 8:43

debo pridej obrazky