Jdi na obsah Jdi na menu
 


Anaheim naděloval Torontu

10. 1. 2008

ObrazekHokejisté Anaheimu mohli být po souboji s Torontem spokojeni. Svého soupeře vyprovodili pětibrankovou nadílkou a rozšířili tak o další zápas svou domácí neporazitelnost. Vítězná vlna obhájců Stanley Cupu čítá již pět utkání. Pro Ducks to navíc byl nejvýraznější výsledek letošní sezóny.

 

 

Ústředními postavami vítězů byla trojice Giguere, Perry a Bertuzzi. Prvně jmenovaný přispěl osmadvaceti úspěšnými zákroky k tomu, že hosté nevsítili ani branku. Dvojice Perry-Bertuzzi se postarala o úvodní trefy Kačerů a navíc oba měli prsty v dalších dvou gólech. K vidění byly i dva pěstní souboje, ve kterých se utkali Parros s Belakem a posléze ještě Sutherby s Gillem. Nedařilo se naopak Chicagu, které doma podlehlo Dallasu. První gól zápasu obstaral po Havlátově nabídce Lang, ale to byl jediný světlý okamžik Blackhawks.

 

Do samotného utkání vstupovali Jestřábi s cílem ukončit šestizápasovou sérii neúspěchů. Situaci jim navíc neulehčoval ani fakt, že marodka čítala sedm hráčů základní sestavy včetně lídra Toewse. Vstup jim vyšel na výbornou. V přesilové hře se s přispěním uzdraveného Havláta dokázal prosadit Lang. Hosty vrátil do hry v poslední minutě úvodní třetině v další početní výhodě Eriksson. Během druhé třetině branka nepadla, ale blízko k ní měl Kane, který nezužitkoval nabídnuté trestné střílení.

 

Nerozhodný výsledek změnila poslední třetina, kterou šťastně ovládli hosté z Dallasu. Velmi jim pomohl během oslabení Barnes, po jehož střele se puk odrazil od betonu Chabibulina za brankovou čáru. Definitivní pojistku výhry pak dokonal střelou do prázdné branky Morrow. Chicago tedy prohrálo už sedmý zápas v řadě a topí se na dně Centrální divize.

 

Třetí duel večerní série zápasů byl na góly nejchudší. Washington nevstupoval proti Coloradu jako favorit, ale jeho trpělivá hra vedla k překvapivé výhře. Na gól si však návštěvníci zápasu museli počkat až do třiačtyřicáté minuty, kdy se prosadil sváteční střelec a ochránce týmu Brashear. Na začátku 57. minuty prostřelil Theodora forvard Steckel. Reakce Avalanche na sebe nenechala dlouho čekat. Za osmatřicet sekund se prosadil probouzející se slovenský  talent Svatoš. I přes evidentní snahu se svěřencům  Joea Quennevillea vyrovnat nepodařilo. Jeho protějšek Boudreau měl radost dvojnásobnou, neboť výhrou oslavil své 53. narozeniny.

 

Washington - Colorado 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)
Branky:
43. Brashear, 57. Steckel - 57. Svatoš. Střely na branku: 23:19. Diváci: 16 168.

 

Chicago - Dallas 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Branky:
7. Lang (Havlát) - 19. Eriksson, 54. Barnes, 60. Morrow. Střely na branku: 18:30. Diváci: 15 469.

 

Anaheim - Toronto 5:0 (2:0, 0:0, 3:0)
Branky:
3. Bertuzzi, 20. Perry, 45. Bochenski, 47. Weight, 50. Kunitz. Střely na branku: 24:28. Diváci: 17 174.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář