Jdi na obsah Jdi na menu
 


Anaheim králem NHL

7. 6. 2007
"Byl to okamžik, na který nikdy nezapomenu. Dosud se mi o tom ani nezdálo. Nemohlo to skončit líp," popisoval okamžiky "rodinného" triumfu Scott Niedermayer. Kromě impozantního okamžiku, kdy Rob přebíral z rukou svého bratra vysněnou trofej, byly k vidění i další vyjímečné události.

Vrchol své hráčské kariéry prožil nestárnoucí Teemu Selänne, který byl opět jedním z hlavních lídrů týmu. "Je to neuvěřitelný pocit. Čekal jsem na něj tak dlouho. "Byly doby, kdy jsem s podobným úspěchem již vůbec nepočítal," řekl po utkání slavný Fin. Robustní bek Chris Pronger se zařadil mezi "vyvolené", kteří dosáhli tzv. "zlatého hattricku", tedy vyhráli (olympijské hry, mistrovství světa a Stanley Cup).

Domácí se mohli opět zcela spolehnout na svůj vypracovaný defenzivní systém, který dovolil soupeři pouhých třináct střel. Ducks vyslali na Emeryho o pět střel více, při čemž rovných šest pokusů našlo cestu za jeho záda. Prsty v první brance měl produktivní Andy McDonald jehož střela se přes hokejku bránícího Phillipse dostala až do brány. Na 2:0 zvyšoval v osmnácté minutě Rob Niedermayer.

Ottawu na chvíli dostal do hry Švéd Alfredsson. Na jeho svižnou střelu byl Giguerova lapačka krátká, 2:1. Kalich hořkosti si vypil až do samotného dna bek Phillips, který nepřesnou rozehrávkou nechtěně nastřelil brusle Emeryho, od kterých se kotouč odrazil do sítě! Za Senátory bojoval převážně jen kapitán Alfredsson, na kterém bylo vidět, že mu osud jeho týmu není lhostejný. Po jeho další brance, která padla během oslabení opět mírně vzplál plamínek naděje. O jeho přidušení se postaral v téže přesilovce za necelou minutu Beauchemin, 4:2.

V závěrečném dějství se skóre měnilo ještě dvakrát. Nicméně se jednalo pouze o navýšení střeleckého konta Anaheimu, které jen potvrdilo vítězný triumf. V pětačtyřicáté minutě se po nabídce staršího z bratrů Niedermayerů Scotta prosadil tečí Travis Moen, 5:2. Poté za tři minuty potvrdil nemohoucnost hostů svým neproměněným trestný střílením Vermette, jehož nájezd ani zakončením neskončil. Šestou branku pak zaznamenal po chybě obrany Corey Perry. Anaheim si tedy poprvé v klubové historii vychutnal pocit naprostého triumfu a nesmazatelně se zapsal do kroniky vítězů. Scott Niedermayer byl navíc oceněn Conn Smythe Trophy udělovanou nejužitečnějšímu hráči play off.

Finále Stanley Cupu - 5. zápas:

Anaheim Ducks - Ottawa Senators 6:2 (2:0, 2:2, 2:0)

 

Branky a nahrávky: 4. McDonald (Getzlaf, Pronger), 18. R. Niedermayer (Perry), 36. Moen, 39. Beauchemin (McDonald), 45. Moen (S. Niedermayer, Pahlsson), 57. Perry - 32. Alfredsson (Schaefer, Fisher), 38. Alfredsson. Rozhodčí: Devorski, O'Halloran - Heyer, Morin. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. Střely na branku: 18:13. Diváci: 17.372. Konečný stav série: 4:1.


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Anaheim

Jirka,14. 6. 2007 15:16

Anaheim je lata