Jdi na obsah Jdi na menu
 


Anaheim kráčí vítězně dál

4. 5. 2007
Vítěz Pacifické divize nadále potvrzuje svou sílu. Po Minnesotě skončila poměrně brzy i pouť Vancouveru. Celá série byla soubojem mezi dvěma výbornými brankáři. Na jedné straně exceloval Giguere a na druhé Luongo. Kačeři jsou ukázkovým příkladem toho, že není třeba mít kádr našlapaný zvučnými jmény, aby tým patřil mezi elitu. Týmová spolupráce s trochu štěstí dělá divy.

Úvodní branka zápasu padla čtrnáct vteřin po začátku druhé třetiny. Autorem trefy byl švédský útočník Samuel Pahlsson. Gól vyvolal rozruch v táboře hostů, neboť Luongo byl v daný okamžik atakován jedním z útočníků, nicméně rozhodčí zásah uznal, a tak ochozy jásaly nadšením. Domácí měli zcela jasnou převahu, Luongo však předváděl mnohdy i neskutečné zásahy. Jeho protějšek měl o poznání méně práce, ale veškeré pokusy bezpečně kryl. Snaha hostů nakonec přinesla ovoce. Osm minut před záverečnou sirénou vyrovnal dorážkou Burrows.

Po normální hrací době zůstal stav nerozhodný, muselo se tedy přejít do neoblíbeného systému "náhlá smrt". Během první části prodloužení putoval do brány na necelé čtyři minuty Sabourin, neboť Luongo potřeboval upravit výstroj. Dvojka stačila předvést pět úspěšných zákroků. Rozhodnutí přineslo až druhé prodloužení. Klíčovými muži byli sourozenci Niedermayerovi. Mladší Rob tvrdě atakoval Hansena, podle rozhodčího čistě, z téže akce se k puku dostal Scott a nepříliš tvrdou střelou překvapil možná nepřipraveného Luonga. Radost hráčů nebrala konce a je tedy jisté, že se celek okolo finského blesku Selänneho střetne s lepším z dvojice Detroit-San Jose.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář