Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rangers, Sharks i Avalanche na pokraji propasti

30. 4. 2008

ObrazekAni produktivita Jaromíra Jágra s Martinem Strakou newyorským Rangers příliš nepomáhá. Tým z Manhattanu nenašel ani potřetí  na pittsburghské komando recept a jediná prohra je dělí do vyřazení z play off. V téže situaci jsou i San Jose a Colorado, jenž rovněž podlehli svým soupeřům potřetí.

 

 

Jezdci vstoupili do zápasu s vědomím, že další neúspěch by mohl jejich již hodně komplikovanou pozici  ještě víc znepříjemnit. Snaha se domácím rozhodně upřít nedala, nicméně pocítili, že naráží na velmi dobře připravený tým s výborným gólmanem v zádech. Tučňáci si lepší start do utkání ani přát nemohli. Už po dvaašedesáti minutách překvapil Lundqvista  svým třetím gólem v play off Hossa. V 15. minutě na sebe poprvé upozornila česká škola New Yorku.  Jágr zaměstnal obranu Pens a závar proměnil v gól Straka. Vzápětí se strhne potyčka, ale i přes posunutou branku je zásah plzeňského odchovance uznám - 1:1. Divácká kulisa zaplněné Madison Square Garden ožila, avšak opět ji zmrazily další zásahy hostů. Za necelé dvě minuty se po ose Sýkora - Malkin prosazuje sváteční střelec Laraque a Pens jsou opět na koni. Třetí gól do domácí sítě přidává Malkin a uzavírá tak účet první dvacetiminutovky - 1:3.


Henrik Lundqvist se často díval na opakované záběry z akcí, při kterých dostal gól.
(AP Photo/Julie Jacobson)

Druhá třetina začala náporem famózní formace Hossa - Crosby - Malkin, která si z domácími dělá takřka co chce. Jezdci dostali pomocné lano díky dvěma po sobě jdoucím přesilovkám pět na tři, ale i přes nespočet střeleckých pokusů se z branky neradovali. Úleva přichází, když se krátce po sobě prosazují Callahan a Jágr, stav byl srovnán a diváci opět mohli burcovat své "Let´s go Rangers". V poslední dvouminutovce se však opět prosazuje Malkin a posílá svoje mužstvo zpět do vedení.

 

Jednobrankovou výhodu si už tým pod vedení Michela Thereina nenechal vzít a naopak Malone třetí vítězný zápas dokonal. Pittsburgh potvrdil svůj nesmírně velký potenciál a nyní mu zbývá jediný krůček k tomu, aby vyprovodil Jágrův celek z dějiště letošních bojů o slavný Stanleyův pohár.


Zdrcení hráči New Yorku Rangers krátce po zápase
(AP Photo/Julie Jacobson)

Na výborné cestě k postupu je i Dallas, který zatím Žralokům nedává příliš prostoru k tomu, aby předvedli své ofenzivní manévry. Kompaktní defenziva podpořená důležitými brankami je hlavním klíčem k úspěchu. Hostům sice vyšel fakt, že se dostali díky trefě Marleaua do vedení, které drželi až do začátku třetí třetiny, nicméně vítězná radost z toho nakonec nebyla. Přesilovková trefa Zubova znamenala vyrovnání a potažmo také nástup do prodloužení. Rozhodující okamžik přišel po pěti minutách, kdy se od modré povedenou nízkou střelou prosadil další bek Norström.

 

Neúspěšný boj zatím svádí Colorado s Detroitem. Ofenzivě laděná mužstva odehráli noční duel ve vyrovnaném duchu, ale opět se šťastným koncem pro Red Wings. Domácí se sice ujali po šesti minutách vedení díky trefě McLeoda, ale dvakrát Dacjuk a Frazén převedli výhodu na stranu hostů. Na Brunetteho snížení odpověděl Zetterberg a i přes další zásah prvně jmenovaného k vyrovnání skóre již nedošlo.

 


McLeod byl jedním ze šťastných střelců dne, nicméně výhru neslavil.
(AP Photo/David Zalubowski)

Východní konference - 3. zápas:

NY Rangers - Pittsburgh 3:5 (1:3, 2:1, 0:1)

Branky: 15. Straka (Jágr), 33. Callahan, 34. Jágr (Straka) - 18. a 38. Malkin, 2. Marián Hossa, 17. Laraque (Sýkora), 43. Malone (Sýkora). Zásahy brankářů: Lundqvist 17/5 - Fleury 39/3. Diváci: 18 200. Stav série: 0:3. Hvězdy utkání: Malkin, Fleury (oba PIT), Jágr (NYR).

 

Západní konference - 3. zápas:

Dallas - San Jose 2:1 v prodl. (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)

Branky: 41. Zubov, 65. Norström - 20. Marleau. Zásahy brankářů: Turco 20/1 - Nabokov 29/2. Diváci: 18 532. Stav série: 3:0. Hvězdy utkání: Morrow, Norström, Zubov (všichni DAL).

 

Colorado - Detroit 3:4 (1:2, 1:2, 1:0)

Branky: 29. a 46. Brunette, 6. McLeod - 13. a 27. Dacjuk, 14. Franzén, 33. Zetterberg. Zásahy brankářů: Theodore 35/4 - Osgood 33/3. Diváci: 18 007. Stav série: 0:3. Hvězdy utkání: Dacjuk (DET), Brunette (COL), Zetterberg (DET).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář