Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rangers měli třígólový náskok, přesto v Pittsburghu padli

26. 4. 2008

ObrazekV noci bylo odehrán první zápas z pravděpodobně nejsledovanější série, tedy mezi Pittsburghem Penguins a New Yorkem Rangers. Tučňáci dlouho dávali svému protivníkovi na ledě příliš prostoru, což zapříčinilo, že za čtyřiadvacet minut prohrávali 0:3. Zlepšeným výkonem se však dokázali pevně postavit zpět na nohy a zápas otočit ve svůj prospěch.

 

 

Utkání mělo patřičný náboj zejména pro Jaromíra Jágra, který v dresu Pittsburghu slavil největší úspěchy své zámořské kariéry. Na ledě svého bývalého zaměstnavatele patřil k nejlepším, nicméně musel v průběhu utkání smutně sledoval, jak jeho tým přichází o slibně rozehraný zápas. Rangers dlouho držel spolehlivý brankář Lundqvist, avšak jeho kouzlo prolomily slepené góly Ruutua s Dupuisem a později potažmo i Hossy se Sýkorou. Newyorským tak nepomohly ani tři finální asistence Rozsívala.

 

Úvodní gól zápasu obstaral Straka, jehož play off zastihlo ve velmi dobré formě. Plzeňský odchovanec zužitkoval přesilovku po přihrávce Jágra - 0:1. Hra měla patřičný spád, Pittsburgh se snažil o kontr, ale Lundqvist odolával. Euforie Jezdců nastala, když v úvodní čtyřminutovce druhé třetiny se trefili Drury s Averym - 0:3. Radost se však ukázala jako předčasná. Plamének naděje vykřesal Ruutu a když se za dalších třináct sekund trefil po Crosbyho přihrávce Dupuis, tak bylo jasné, že se ještě v Mellon Aréně dít věci.

 

Vše jen potvrdilo třetí dějství. Po jeho 280 sekundách vyrovnal stav Hossa a za dalších dvacet sekund dokonal obrat svým letošním čtvrtým gólem v play off Sýkora - 4:3.  Rangers na sebe ještě stihli strhnout pozornost po vyrovnávací trefě Gomeze, ale to už bylo z jejich strany naprosto všechno. Definitivní direkt jim zasadil v předposlední minutě Malkin - 5:4. Pittsburgh tedy první zápas série nakonec zvládl, ale bude chtít zapracovat nad tím, aby se již nemusel na výhru tak nadřít.

 

V podstatě vyrovnané bylo i druhé utkání dne, tentokrát však v rámci Západní konference. Do ostré vzájemné konfrontace se dostaly týmy San Jose a Dallasu Stars. Žraloci vstoupili do utkání lépe, postaral se o to v pětadvacáté minutě Michálek. Za dvě minuty se však trefil nestárnoucí Modano a obrat skóre zařídil svou první trefou v zápase Morrow. Domácí se prosadili ještě v 57. minutě díky trefě Cheechooa, ale v prodloužení se štěstí přiklonilo k hostům. O rozhodující gól se postaral opět Morrow.

 

Pittsburgh - NY Rangers 5:4 (0:1, 2:2, 3:1)

Branky: 29. J. Ruutu, 29. Dupuis, 45. Marián Hossa, 45. Sýkora, 59. Malkin - 14. Straka (Jágr, Rozsíval), 22. Drury, 24. Avery (Rozsíval), 51. Gomez (Jágr, Rozsíval). Zásahy brankářů: Fleury 24/20 - Lundqvist 26/21.  Diváci: 17 132. Hvězdy utkání: Crosby, Ruutu - M. Staal.

Stav série: 1:0.

 

San Jose - Dallas 2:3 v prodl. (0:0, 1:2, 1:0 - 0:1)

Branky: 25. M. Michálek, 57. Cheechoo - 30. a 65. Morrow, 27. Modano. Zásahy brankářů: Nabokov 18/15 - Turco 27/25.  Diváci: 17 496. Hvězdy utkání: Cheechoo - Morrow, Ribeiro.

Stav série: 0:1.

 

Zdroj: nhl.com, foto: Gregory Shamus / Getty Images

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář