Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pittsburgh krůček od finále

14. 5. 2008

ObrazekAni návrat do domácího prostředí nepomohl hokejistům Philadelphie k tomu, aby přemohli ve třetím zápase Pittsburgh. Úspěch Flyers nepřinesla ani gólová asistence Václava Prospala. Dva góly Tučňáků zařídil slovenský sniper Marián Hossa. Podíl na dvou trefách Pens měl i kapitán Sidney Crosby, bodoval i Jevgenij Malkin s Petrem Sýkorou.

 

 

Tučňáci se radostně vezou na vítězné vlně, jejich bilance v letošním play off je famózní. Ze dvanáctí zápasů prohráli pouze jeden. Bez ztráty kytičky dokázali rozprášit Ottawu Senators a bez větších potíží si poradili i s tolik amciózními Rangers. Touto sérií výher se v historii kanadsko-americké NHL mohou pyšnit pouze čtyři jiné týmy. Pittsburgh tak již ve čtvrtek může poslat Letce na dovolenou.

 

Do samotného zápasu vstoupili lépe hosté. Po ose Gončar, Crosby se prosadil s přispěním teče bránícího Smitha obránce Whitney. Jeho zásah přinesl Penguins vedení a navíc si jeden z nejvytěžovanějších beků týmu ukončil bilanci třiceti zápasů bez gólového výsledku. Za tři minuty na to svítilo červené světlo v bráně Flyers podruhé. Crosby vybídl k akci Hossu a slovenský forvard po najetí do střelecké pozice překvapil Birona svižnou střelou - 0:2. Domácí se probudili díky kontaktní trefě Umbergera, který zužitkoval nabídku Prospala. Český útočník objel branku a pasem našel hokejku rodáka paradoxně z Pennsylvánie, který potvrdil svůj brankový apetit.

 


Malone zařídil třetí gól Pittsburghu.
)AP Photo/Gene J. Puskar)

 

Na další góly se čekalo až do padesáté minuty. Pittsburghu se podařilo navýšit náskok. Důležitou roli odehrál Sýkora, který nahozením nastartoval nepříliš sledovaného Maloneho. Univerzální forvard neměl se zakončením velké problémy a oslavil tak svou čtvrtou trefu v play off. Definitivní k.o. nasadil domácím Hossa, který střelou do prázdné branky vystavil konečný účet zápasu. Penguins se prezentovali bezchybným týmovým výkonem, na kterým měl opět výrazný podíl brankář Fleury, jenž zlikvidoval sedmnáct střel Flyers.

 

Philadelphia - Pittsburgh 1:4 (1:2, 0:0, 0:2)

Branky: 11. Umberger (Prospal) - 8. a 60. Marián Hossa, 6. Ryan Whitney, 50. Malone (Sýkora). Zásahy brankářů: Biron 24/21 - Fleury 18/17. Hvězdy utkání: Crosby, Fleury, Umberger. Diváci: 19 965. Stav série: 0:3.

 

Zdroj: nhl.com, foto: Jim McIsaac/Getty Images

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář