Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pittsburgh deklasoval Philadelphii a je ve finále Stanley Cupu!

18. 5. 2008

ObrazekV pátém zápase série už hokejisté Pittsburghu nepřipustili ztrátu a svého soupeře jednoznačně poslali do kolen. V záři světel se ocitl slovenský forvard Hossa, který byl u čtyřech branek Penguins. Prosadily se i tradiční opory Malone a Crosby s Malkinem. Tučňáci si tak po šestnácti letech zahrají o nejslavnější hokejovou trofej světa.

 

 

Pittsburgh přivítala beznadějně vyprodaná Mellon Aréna, která si nepřála nic jiného, že triumf svého celku. Penguins si to hlavní, tedy branky, rozložili do všech třetin. Po čtyřiceti minutách již bylo víceméně jasné, který z týmů jde výhře naproti. Domácí plnili brankové konto jako na povel a nebylo divu, že před začátkem poslední části hry svítil na ukazateli skóre stav 5:0, což už bylo poměrně jasný fakt osudu střetnutí.


Pittsburghští měli šťastný den. Svého soupeře zničili a oslavili tak postup do finále Stanley Cupu.
Autor: (AP Photo/Keith Srakocic)

O úvodní branku zápasu se už ve třetí minutě postaral Malone, kterému se podařilo po dvanácti sekundách potrestat vyloučení Knubleho. Za sedm minut později překonal Birona střelou zápěstím Malkin dvoubrankové vedení Tučňákům dodalo potřebný klid na další třetinu. Obrana Flyers odolávala tlaku pittsburghských jen devět minut, než se prosadil pozdější hrdina zápas Hossa. Slovenský útočník si předtím připsal i asistenci při úvodní trefě Maloneho. Ve dvaatřicáté minutě si spolupráci v přesilovce víceméně zopakovali a Malone zvýšil vedení pennsyvánského celku už na 4:0. Pátý úder zasadil do potápějící se lodě hostů Staal, který bekhendem překonal Birona v poslední minutě druhé dvacetiminutovky.

Obrazek

Pokud by si oba týmy mohly vybrat, tak by se nejspíš už třetí třetina hrát nemusela. Pittsburgh si stačil vytvořit dostatečný náskok a Letci už neměli tu sílu s výsledkem cokoliv udělat. Poslední zápis do statistik střetnutí zařídil Dupuis - 6:0. Nelze opomenout, že nemalý podíl na čistém kontě v kolonce obdržených branek měl gólman Fleury, jenž zneškodnil všech jednadvacet střeleckých pokusů Philadelphie.

Penguins svého soupeře ještě neznají, ten vzejde z dvojice Dallas/Detroit. Stav série mezi těmito týmy je 2:3. Stars přebrali otěže a utekli tak hrobníkovi z lopaty. Rudá křídla nyní tahají za kratší konec lana a těžko říct, jak se tento souboj bude odvíjet.

 


Krátce po skončení zápasu přebral kapitán Pittsburghu Crosby Prince Wales Trophy.
Autor: (Bruce Bennett/Getty Images)

 

 

Východní konference - 5. finálový zápas:

Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 6:0 (2:0, 3:0, 1:0)

Branky: 3. Malone (Crosby, Hossa), 10. Malkin (Malone), 29. Hossa (Crosby, Talbot),  32. Malone (Gončar, Hossa), 40, J. Staal (Talbot, Hall), 45. Dupuis (Hossa, Orpik). Střely na branku: 25:21. Diváci: 17 132. Hvězdy utkání: Malone, M. Hossa, Fleury (všichni PIT)

Konečný stav série 4:1 - postupuje Pittsburgh

 

 

Foto: Bruce Bennett / Getty Images, Jim McIsaac/Getty Images

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář