Jdi na obsah Jdi na menu
 


Montreal končí, doma nestačil na Letce

4. 5. 2008

ObrazekPátý vzájemný zápas definitivně rozhodl o tom, že Montreal v letošní sezóně zámořské ligy končí. Canadiens vstupovali na vlastní led s vědomím, že jedině výhra je může udržet v sérii, bohužel pro ně soupeř byl produktivnější a určil tak vítězi Východní konference nepříjemnou tečku.

 

 

Philadephii dokonale vyšla tříminutovka během druhé třetiny. Od pětatřicáté do osmatřicáté minuty se prosadili Letci hned ve třech případech, což prakticky bylo pro další vývoj utkání klíčové. Montreal přitom po polovině hrací doby vedl 3:1, ale nakonec odcházel z ledu s porážkou 4:6. Svůj tým opět táhl Tomáš Plekanec, jenž v páté minutě otevřel gólový účet zápas a na čtvrtou branku přihrál Kosticynovi.

 

 

Na trefu českého útočníka odpověděl za šest minut Umberger, ale bleskurychlá reakce z hole Kovaljova opět dostala Habs do vedení. Když se v devětadvacáté minutě prosadil Higgins, tak se vzdá, že domácí si již utkání pohlídají a připíšovou si tolik potřebnou výhru. Opak však byl pravdou. Slepené góly Richardse, Umbergera a Hartnella rázem utvořily úplně jiný pohled na střetnutí. Flyers byli na koni. Kosticyn po třech minutách závěrečné třetiny stav srovnal, ale Upshall v 57. minutě šokoval arénu pátým gólem do sítě Priceho. Canadiens vsadili všechno na jednu kartu, ale tížený úspěch to nepřineslo. Knuble pečetil střelou do prázdné branky osud pátého zápas série.

 

Montreal - Philadelphia 4:6 (2:1, 1:3, 1:2)

Branky: 5. Plekanec, 12. Kovaljov, 29. Higgins, 43. A. Kosticyn (Plekanec) - 11. a 36. Umberger, 35. M. Richards, 38. Hartnell, 57. Upshall, 60. Knuble. Zásahy brankářů: Price 36/31 - Biron 35/31. Diváci: 21 273. Hvězdy utkání: Plekanec - Umberger , Richards. Konečný stav série: 1:4.

 

Zdroj: nhl.com, foto: Phillip MacCallum/Getty Images

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář